DFP-oversikt

Introduksjon til annonsering med DFP

En oversikt med grunnleggende informasjon om DFP

Med DoubleClick for Publishers (DFP) – en omfattende vertsplattform for annonselevering – kan du effektivisere administreringen av annonsene dine, uansett om du leverer annonser til nettsteder, nettsider på mobil, mobilapper, spill eller en kombinasjon av disse. Gjennom DFP har du tilgang til et komplett verktøysett du kan bruke for å administrere annonsene dine for en målgruppe på flere skjermer, inkludert:

• ett sentralt sted der du kan kjøre alle annonsenettverkene, appene, spillene og nettstedene dine
  • avansert prognoseberegning for å gi deg en mer presis oppfatning av hvor mange visninger du har tilgjengelig for salg til direkteannonsørene dine
  • total inntektsoptimalisering, som gjør at Google AdSense og Google Ad Exchange konkurrerer mot andre nettverk i sanntid, slik at du får optimale inntekter for hver enkelt annonsevisning.

DFP-nettverket ditt

Når du logger på DFP, logger du på et bestemt nettverk. De fleste utgivere bruker ett enkelt DFP-nettverk for å administrere all annonsering i innholdet sitt. Det er i DFP-nettverket ditt du definerer beholdningen og oppretter, administrerer og rapporterer om annonsekampanjene dine.

Slik viser DFP annonser

De enkelte beholdningsdelene du oppretter i DFP – annonseenheter – kan målrettes mot av én eller flere annonsekampanjer. Disse annonseenhetene er områder på nettstedet ditt der du vil vise annonser.

DFP genererer annonse-tagger, som er HTML- eller Javascript-kodebiter, for hver av disse annonseenhetene. Du plasserer disse taggene på nettsidene eller i mobil-appene dine. Når en bruker besøker innholdet ditt, identifiserer taggene de enkelte annonseenhetene og ber DFP om annonser.

For hver enkelt annonseforespørsel velger DFP den beste annonsen fra kampanjene du har opprettet, viser annonsen, og registrerer hendelsen. Hvis brukeren klikker på annonsen, registrerer DFP dette også. Gjennom tilpassede rapporter viser DFP deg hvilke annonser som ble vist i hvilken beholdning, hvor mange klikk de fikk, og en masse annet.

Life of a DFP Impression

Når DFP viser annonser på mobilapper, er prosessen stort sett den samme som når man viser annonser på nettet. Hovedforskjellen er at mobilapper bruker SDK-en for Google-mobilannonser ved kommunikasjon mellom appene dine og annonsetjenerne til DFP.

Forskjeller fra Google AdSense

De grunnleggende forskjellene mellom DFP (annonsetjener) og Google AdSense (annonsenettverk):

DFP Google AdSense
Jeg kan kjøre andre annonsenettverk eller annonser som selges direkte. Ja. Nei
Jeg trenger bare å plassere taggene på sidene mine for å kunne se annonser. Ja, hvis du gir Google AdSense tillatelse til å bli vist gjennom DFP Ja
Jeg kan angi at Google AdSense skal konkurrere med andre annonsenettverk for å maksimere inntektene mine. Ja. Nei
Jeg kan få enhetlig rapportering for alle aktiviteter knyttet til annonselevering. Ja. Nei
Jeg får betaling fra DFP / Google AdSense. Nei, betalinger kommer fra annonsørene eller annonsenettverkene dine, som for eksempel Google AdSense Ja