Belangrijke concepten

Een inleiding tot bepaalde veelvoorkomende termen en ideeën

Traditionele advertentieweergave is een service die aan uitgevers wordt geboden om advertenties van de Google-webservers te leveren aan doelproperty's op basis van criteria die worden geselecteerd door die uitgevers en de adverteerders en bureaus die adverteren op de doelproperty's.

Hier volgen een paar beschrijvingen van andere belangrijke concepten en aanvullende servicefuncties waarmee u inzicht krijgt in hoe Ad Manager is georganiseerd en hoe mensen het product gebruiken.

• Voorraad is de beschikbare advertentieruimte die u kunt verkopen. In Ad Manager bestaat voorraad uit advertentieblokken, die kunnen worden gegroepeerd in plaatsingen. Meer informatie over voorraad
  • Een webpagina of app moet advertenties kunnen aanvragen bij Ad Manager om ze weer te geven:
  • Trafficking is advertentiecampagnes instellen en beheren. In Ad Manager maakt u orders, regelitems en advertentiemateriaal en target u deze. U kunt ze targeten op specifieke voorraad en ook andere soorten targeting gebruiken, zoals uw advertenties alleen weergeven op bepaalde locaties. Meer informatie over trafficking
  • Prognose is checken hoeveel beschikbare voorraad u in de toekomst gaat hebben. In tegenstelling tot winkelvoorraad, die u makkelijk kunt tellen, is het moeilijk exact te weten hoeveel kijkers u in de toekomst gaat hebben. En dit is nog moeilijker als u rekening houdt met verschillende targetingscenario's. Ad Manager-prognose is ontwikkeld om u te helpen alle voorraad te verkopen, zonder te veel te verkopen. Meer informatie over prognoses
  • Bij Rapportage checkt u actieve campagnes om te zien hoe ze presteren en krijgt u informatie over afgeronde campagnes. Ad Manager-rapporten zijn zeer aanpasbaar, zodat u bepaalde inzichten in uw voorraad kunt krijgen op basis waarvan u effectievere advertentiecampagnes kunt maken en verkopen. Meer informatie over rapportage
  • Onder Accountbeheer vallen de taken en tools die worden gebruikt om uw netwerk te beheren: alles van het instellen van nieuwe gebruikers tot het inschakelen van functies. Beheertaken zijn meestal geen dagelijkse taken, maar ze zijn belangrijk.