Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Labels toepassen en implementeren

Labels en wrappers voor advertentiemateriaal

Wrappers voor advertentiemateriaal zijn codefragmenten waarin het advertentiemateriaal wordt verpakt wanneer dit wordt weergegeven. U kunt wrappers gebruiken voor externe trackingpixels of andere code die u wilt gebruiken. Wrappers voor advertentiemateriaal worden toegepast op advertentieblokken met labels en worden weergegeven wanneer Ad Manager advertentiemateriaal voor dat advertentieblok levert.

In het geval van mobiel internet en mobiele apps worden wrappers voor advertentiemateriaal ondersteund voor advertentiemateriaal dat is gebaseerd op de volgende typen: Aangepast, Afbeelding, Native, Derden, Door gebruiker gedefinieerde template of Door systeem gedefinieerde template. Wrappers voor advertentiemateriaal worden niet ondersteund voor Campaign Manager-advertentiemateriaal.

Belangrijke opmerking:

• Wrappers voor advertentiemateriaal die in mobiele apps worden gebruikt, vereisen mogelijk aanvullende code of stijlen om correct te worden weergegeven.
  • Wrappers voor advertentiemateriaal kunnen interactie hebben met webpagina's of apps buiten het advertentieblok en deze beïnvloeden. Test wrappers voor advertentiemateriaal zorgvuldig om er zeker van te zijn dat ze geen negatieve gevolgen hebben voor webpagina's en apps.
  • Wrappers voor advertentiemateriaal worden niet ondersteund voor AdSense-advertentiemateriaal, native advertentiemateriaal met gepersonaliseerde weergave, Ad Exchange-advertentiemateriaal, HTML5-advertentiemateriaal, advertentiemateriaal buiten de pagina of videoadvertentiemateriaal.
  • Wrappers voor advertentiemateriaal kunnen worden gebruikt voor Programmatic Guaranteed-campagnes met door de uitgever beheerd advertentiemateriaal. Bekijk de beschikbare functies voor Programmatic direct-deals met door de adverteerder beheerd advertentiemateriaal.

Wrappers voor advertentiemateriaal maken

Volg dezelfde procedure om wrappers voor standaard HTML- en AMP HTML-advertentiemateriaal en advertentiemateriaal met tracking-URL's voor video te maken:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Maak een label voor een wrapper voor advertentiemateriaal. Elk label kan op maar één wrapper voor advertentiemateriaal worden toegepast.
  3. Klik op Beheerder en dan Voorraad en dan Wrappers voor advertentiemateriaal en dan Nieuwe wrapper voor advertentiemateriaal.
  4. Selecteer het label dat u in stap 2 heeft gemaakt. Dit is het label dat wordt toegepast op advertentieblokken om de wrapper voor advertentiemateriaal te implementeren.
  5. Kies het type wrapper voor advertentiemateriaal. Dit kan HTML of Tracking-URL voor video  (Bèta)  zijn.

Voor HTML-codefragmenten

1. Selecteer het HTML-type, waarmee wordt bepaald of u een codefragment wilt toevoegen voor standaard HTML-advertenties, AMP-advertenties of beide. Geef de gewenste code op in de tekstvakken.

• Standaard HTML:
      1. Geef de tekst voor de kop- en voettekst op. U kunt een wrapper voor advertentiemateriaal maken met uitsluitend een kop- of voettekst, maar u moet wel een van de twee gebruiken.
      2. Kies de wrappervolgorde voor de kop en de voettekst. Met deze instelling wordt bepaald welke code het dichtst bij de binnenkant of het dichtst bij de buitenkant wordt weergegeven wanneer u meer dan één wrapper voor advertentiemateriaal op een advertentieblok toepast.

Voorbeeld: Als u geneste wrappers voor advertentiemateriaal binnen een iframe instelt, stelt u dit veld in op Buitenste voor de wrapper voor advertentiemateriaal die de iframe-code bevat. De overige wrappers voor advertentiemateriaal worden binnen het iframe weergegeven.

• AMP: Geef HTML of andere code op die aan het begin van het koptekst- en hoofdtekstelement van de AMP-advertentiemateriaalcode wordt toegevoegd. U kunt een wrapper voor advertentiemateriaal maken met uitsluitend een kop of hoofdtekst, maar u moet wel een van de twee gebruiken.

2.  (Optioneel) Selecteer aangepaste Gekoppelde aanbieders van advertentietechnologie. U kunt 'Instellingen voor toestemming van gebruikers in de Europese Unie gebruiken' of 'Aangepaste instellingen opgeven' kiezen. Meer informatie over aanbieders van advertentietechnologie

Voor tracking-URL's voor video

Deze functie bevindt zich in de bètafase
Functies in de bètafase zijn misschien niet beschikbaar in uw netwerk. Houd de release-opmerkingen in de gaten voor informatie over wanneer deze functie algemeen beschikbaar komt.
  1. Klik op Toevoegen om een trackinggebeurtenis te selecteren en geef de tracking-URL van derden op.

2.  (Optioneel)  Klik op Toevoegen om meer tracking-URL's voor gebeurtenissen op te nemen.
  1. Klik op Opslaan.
  2. Pas de wrapper voor advertentiemateriaal toe op advertentieblokken.

U kunt wrappers toepassen op specifieke advertentieblokken of op uw volledige advertentienetwerk.

Wrappers voor advertentiemateriaal toepassen op advertentieblokken

U kunt nu labels voor wrappers voor advertentiemateriaal toepassen op uw voorraad. Pas wrappers voor advertentiemateriaal toe op advertentiemateriaal dat wordt weergegeven in specifieke advertentieblokken of in uw volledige advertentienetwerk.

Als u een wrapper voor advertentiemateriaal toepast op een advertentieblok, wordt de wrapper overgenomen door alle onderliggende advertentieblokken, inclusief eventuele speciale advertentieblokken.

Toepassen op specifieke advertentieblokken

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan Advertentieblokken.
  3. Klik op de naam van een advertentieblok om de bijbehorende instellingen te openen.
  4. Geef naast Labels de labels voor wrappers voor advertentiemateriaal op die u wilt toepassen op het advertentieblok.
  5. Klik op Opslaan.

Toepassen op alle advertentieblokken

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan Netwerkinstellingen.
  3. Geef de labels voor wrappers voor advertentiemateriaal op in het veld Labels.
  4. Klik op Opslaan.

Wrappervolgorde

De wrappervolgorde bepaalt de volgorde waarin een wrapper wordt geplaatst ten opzichte van andere wrappers in hetzelfde advertentiemateriaal. De volgorde heeft invloed op hoe de code wordt getoond op de webpagina waarop het advertentiemateriaal wordt weergegeven.

• (Standaard) Geen voorkeur: Er is geen positie opgegeven voor deze wrapper. De instellingen van andere wrappers worden gerespecteerd.
  • Binnenste: De code in deze wrapper wordt onmiddellijk vóór en na de code voor het advertentiemateriaal geplaatst. Code uit andere wrappers wordt buiten deze wrapper geplaatst, verder weg van de code voor het advertentiemateriaal.
  • Buitenste: De code in deze wrapper wordt buiten andere wrappers in het advertentiemateriaal geplaatst. Code uit andere wrappers wordt binnen de code van deze wrapper geplaatst, dichter bij de code voor het advertentiemateriaal.

Als u van plan bent meerdere wrappers voor advertentiemateriaal te gebruiken voor uw advertentieblokken, wees dan voorzichtig met de volgorde.

Voorkom dat u meer dan één wrapper voor advertentiemateriaal met dezelfde volgorde (anders dan Geen voorkeur) toepast op een bepaald advertentieblok. Er kunnen conflicten ontstaan tussen wrappers voor advertentiemateriaal die op het volledige netwerk worden toegepast en wrappers die op afzonderlijke advertentieblokken worden toegepast. Dit kan ook gebeuren als wrappers voor advertentiemateriaal worden toegepast op bovenliggende en onderliggende advertentieblokken.

Wrappers voor advertentiemateriaal met AMP HTML-advertenties

U kunt wrappers voor advertentiemateriaal toevoegen aan standaard HTML- en AMP HTML-advertenties. Met AMP HTML-advertenties kunnen uitgevers, marketeers en technologieproviders snellere, lichtere en veiligere advertentiebelevingen bieden op alle platforms door de principes van Accelerated Mobile Pages (AMP) toe te passen op de ontwikkeling en weergave van advertenties.

Welke versie van het advertentiemateriaal wordt weergegeven op AMP-pagina's?

Wanneer een AMP-pagina een advertentie aanvraagt, wordt er een AMP HTML-advertentie weergegeven. De volgende advertentiemateriaalversie wordt weergegeven op basis van de typen wrappers die beschikbaar zijn in uw label.

Wrapper voor advertentiemateriaal bevat AMP HTML? Wrapper voor advertentiemateriaal bevat standaard HTML? Weergegeven advertentiemateriaal
Ja Ja AMP HTML-advertentie met wrapper voor AMP HTML-advertentiemateriaal
Ja Nee AMP HTML-advertentie met wrappers voor AMP HTML-advertentiemateriaal
Nee Nee AMP HTML-advertentie zonder wrappers
Nee Ja Indien beschikbaar, standaard HTML-advertentie met standaardwrapper voor HTML-advertentiemateriaal. Anders wordt er geen advertentie weergegeven

Welke versie van het advertentiemateriaal wordt weergegeven op niet-AMP-pagina's?

Wrapper voor advertentiemateriaal bevat
AMP HTML?
Wrapper voor advertentiemateriaal bevat
standaard HTML?
Weergegeven advertentiemateriaal
Ja Ja Standaard of AMP HTML-advertentie, gekozen op basis van verwachte prestaties, met de juiste wrapper voor advertentiemateriaal
Ja Nee AMP HTML-advertentie met wrapper voor AMP HTML-advertentiemateriaal
Nee Nee Standaard of AMP HTML-advertentie, gekozen op basis van verwachte prestaties
Nee Ja Standaard HTML-advertentie met standaardwrapper voor HTML-advertentiemateriaal