Overzicht

Mobiele apps implementeren in Ad Manager

Wanneer u mobiele apps toevoegt aan Ad Manager, raden we u aan deze stappen te volgen.

Stap 1: Uw advertentiestrategie bepalen

Voordat u begint, moet u plannen welke indelingen en formaten u wilt gebruiken in uw app en de advertentieplaatsingen.

Advertenties voor mobiele apps beschikken over andere mogelijkheden dan webadvertenties. Het is daarom belangrijk om een andere advertentiestrategie voor mobiele apps te hebben, in het bijzonder met betrekking tot welke advertentieformaten, advertentie-indelingen en plaatsingen werken voor uw apps.

Van de verschillende formaten en indelingen voor advertentiemateriaal leveren bepaalde formaten voor banners en interstitials betere prestaties dan andere. Van de standaard IAB-formaten werkt het formaat 300 x 250 het best omdat dit formaat hogere eCPM's oplevert. Bekijk de richtlijnen en praktische tips voor mobiele advertenties van IAB voor meer informatie.

Op het gebied van advertentieplaatsing presteren verschillende categorieën van mobiele apps beter met andere strategieën voor advertentieplaatsing. Hieronder vindt u voorbeelden van deze bepaalde categorieën en succesvolle plaatsingen:

Categorie Plaatsingen
Consumenten-app voor content (bijvoorbeeld nieuws, feeds)
  • Native contentadvertenties of advertenties voor app-installatie
  • Combinatie van advertenties van 300 x 250 en 320 x 50 voor artikelpagina's
  • Interstitial tussen de artikelen
Verkoopapp Banners van 300 x 250 en 320 x 50
Gamingapp
  • Native ads voor app-installatie of interstitials die op verschillende levels van de game worden geplaatst zodat ze aanvoelen als natuurlijke pauzes voor de gebruiker
  • Niet-opdringerige vaste banners van 320 x 50
Sociale app Native-advertenties in de stream

Stap 2: Ontwerp uw voorraadstructuur

U kunt uw voorraadstructuur gebruiken om onderscheid te maken tussen web en apps, en om content te onderscheiden die mogelijk op verschillende manieren inkomsten genereert. U kunt ook content-URL's gebruiken om uw website aan uw apps te koppelen.

Stap 3: Integreer de SDK en stel deze in met uw app

1. Download de SDK voor mobiele advertenties van Google voor Android of iOS.
  2. Gebruik de snelstartgids voor Android of iOS in de documentatie voor ontwikkelaars om de SDK voor mobiele advertenties van Google in uw app te integreren. Bekijk meer informatie over Firebase-integratie wanneer u de app instelt.
  3. Afhankelijk van uw advertentiestrategie en voorraadstructuur kunt u advertentieblokken van Ad Manager aanvragen in verschillende ondersteunde formaten en indelingen (bijvoorbeeld banners, interstitials en native-advertenties).

Bekijk het gedeelte Targeting in de documentatie voor ontwikkelaars voor Android en iOS voor aanvullende parameters, zoals sleutel/waarden, doelgroepsegmenten en doelgroeppixels.

App-ontwikkelaars kunnen ook API-referenties voor mobiele advertenties van Google met Google Play-services en codevoorbeelden op de GitHub-pagina bekijken.

Opmerking: Er worden pas Google-advertenties in nieuwe iOS-apps weergegeven als deze apps worden vermeld in de Apple App Store. Gebruik een testapparaat of stel demo-advertentieblokken in om uw niet-vrijgegeven iOS-app te testen. Meer informatie over hoe u uw app test in het Helpcentrum van AdMob

Stap 4: Stel uw apps in Ad Manager in

1. Maak apps in Ad Manager.
  2. Kopieer de app-ID en deel deze met uw ontwikkelaar.

Stap 5: Configureer en distribueer advertentieblokken in Ad Manager

1. Gebruik bestaande advertentieblokken of maak app-specifieke advertentieblokken, sleutel/waarden en doelgroepsegmenten die u nodig heeft.

De advertentieblokken worden aangeroepen vanuit uw app. Alle aangepaste criteria kunnen als extra parameters aan het verzoek worden toegevoegd.

2. Regelitems en advertentiemateriaal distribueren voor mobiele apps.

U kunt afzonderlijk advertentiemateriaal en regelitems gebruiken voor verschillende apps of besturingssystemen (iOS en Android) voor targeting.

3. Zoek de ID's en formaten van advertentieblokken die door uw ontwikkelteam moeten worden gebruikt als de SDK voor mobiele advertenties wordt geïntegreerd.

Bekijk meer informatie over aanvullende parameters die kunnen worden doorgegeven via uw app en kunnen worden gebruikt in Ad Manager.

Stap 6: Test uw configuratie

U bent nu klaar om uw app te testen en de weergave van bepaalde advertenties te bekijken.