Een Campaign Manager 360-tag distribueren als aangepast advertentiemateriaal

U kunt Campaign Manager 360-tags het beste boeken via het advertentiemateriaaltype 'Campaign Manager 360-tag'. Als u dit advertentiemateriaaltype gebruikt, hoeft u geen aanvullende macro's voor kliktracking toe te voegen en blijft het verschil in klikken tussen Campaign Manager 360 en Ad Manager onder de 2%.

U kunt een Campaign Manager 360-tag distribueren als aangepast advertentiemateriaal om het advertentiemateriaal verder te kunnen aanpassen, zoals de toevoeging van een trackingpixel van derden. In deze zeldzame gevallen moet u de Google Ad Manager-klikmacro aan de Campaign Manager 360-tag toevoegen om klikken correct bij te houden, evenals de CacheBuster-macro voor bepaalde tagtypen.

Hier volgt een voorbeeld van een Campaign Manager 360-tag in de INS-indeling waarvoor alleen een klikmacro is vereist (cachebusting is ingebouwd in de tag):

<ins class='dcmads' style='display:inline-block;width:728px;height:90px'
    data-dcm-placement='Nxxxx.site-keyname/Byyyyyyy'
    data-dcm-rendering-mode='script'
    data-dcm-param-dcadv='zzzzzzz'
    data-dcm-click-tracker='%%CLICK_URL_UNESC%%'>
  <script src='//www.googletagservices.com/dcm/dcmads.js'></script>
</ins>
Als een Campaign Manager 360-tag wordt gedistribueerd als aangepast advertentiemateriaal, behandelt Ad Manager de Campaign Manager 360-tag als tag van derden en worden er daarom geen klikken gerapporteerd zonder de Google Ad Manager-klikmacro. Daarnaast kunt u een groter verschil zien in de weergaveaantallen, net als bij een advertentieserver van derden.

Bekijk Macro-overzicht voor meer informatie over macro's invoegen op de juiste locatie. Voor meer informatie over de INS-tags van Campaign Manager 360 bekijkt u het artikel over het gebruik van de INS-tag.