Een videoadvertentieblok maken

Het is mogelijk dat videofuncties niet zijn ingeschakeld voor uw netwerk. Neem voor meer informatie contact op met uw accountbeheerder.

Volg deze stappen om een nieuw videoadvertentieblok te maken in DFP:

1. Klik op het tabblad Voorraad op Advertentieblokken in het zijvenster.
  2. Klik op Nieuw advertentieblok.
  3. Geef het advertentieblok een naam en geef een advertentieblokcode op. De code mag geen spaties bevatten, aangezien deze in advertentietags wordt opgenomen, en kan niet worden gewijzigd wanneer u het advertentieblok heeft opgeslagen.
  4. Optioneel: Geef een beschrijving op voor het advertentieblok.
  5. Optioneel: Voeg normale advertentieformaten toe (niet voor video of begeleidende advertenties). Als uw videoadvertentieblok andere advertentieformaten bevat dan de video en begeleidende advertenties, geeft u die andere formaten op in het veld Formaten, gescheiden door komma's. Voorbeeld: 120 x 240, 728 x 90.

Belangrijk: Geef hier geen formaten voor begeleidende advertenties op. U geeft de begeleidende advertenties in de volgende stap op.
  6. Voeg formaten voor de video en begeleidende advertenties op. Vouw de optie Videoformaten (VAST) uit en volg deze stappen om de gegevens voor uw videoadvertentie op te geven:
    1. Geef in het veld Hoofd het formaat van de videospeler op. Voorgestelde videoformaten worden weergegeven terwijl u typt. Zorg ervoor dat u het formaat van uw videospeler opgeeft voor de standaardresolutie en niet voor de resolutie bij volledige schermweergave. De letter 'v' wordt automatisch toegevoegd aan het einde van elk videoformaat, wat aangeeft dat het een videoformaat is waarvoor video's kunnen worden afgespeeld die in de VAST-indeling worden verzonden.
    2. Als er op dezelfde pagina advertentieruimten staan voor begeleidende advertenties, geeft u deze formaten op in het veld Formaten voor begeleidende items naast het veld Hoofd.
    3. Als u meerdere videospelers op een pagina heeft, klikt u op Formaat toevoegen en geeft u de formaten voor de hoofdvideo en begeleidende advertenties op. Het is niet mogelijk hetzelfde hoofdvideoformaat twee keer in één advertentieblok te gebruiken. Ook is het niet mogelijk hetzelfde formaat voor begeleidende advertenties twee keer voor één hoofdformaat te gebruiken.
  7. Definieer een doelvenster. Met het doelvenster wordt aangegeven of de bestemmingspagina van een advertentie in een nieuw of bestaand venster wordt geopend. Deze waarde wordt ingesteld als het doelkenmerk van de advertentielink. De volgende waarden zijn beschikbaar:
    • _top: de doel-URL wordt geladen in het hoofdgedeelte van het venster, buiten eventuele framesets.
    • _blank: de doel-URL wordt geopend in een nieuw, naamloos venster.
  8. Optionele stappen:
  9. Klik op Opslaan.