Een videoadvertentieblok maken

Volg deze stappen om een nieuw videoadvertentieblok te maken in DFP:

1. Klik op het tabblad Voorraad op Advertentieblokken in het zijvenster.

2. Klik op Nieuw advertentieblok en selecteer Internet.

3. Geef een naam op voor het advertentieblok. De naam mag geen spaties bevatten, aangezien deze in advertentietags wordt opgenomen, en kan niet worden gewijzigd wanneer u het advertentieblok heeft opgeslagen.

4. Optioneel: geef een beschrijving op voor het advertentieblok.

5. Geef het Formaat van uw videoadvertentiespeler op, gevolgd door de letter 'v', zoals '400x300v'. De 'v' geeft aan dat het om een videoformaat gaat en dat video's kunnen worden afgespeeld die in VAST-indeling worden verzonden. Zorg ervoor dat u het formaat van uw videospeler opgeeft voor de standaardresolutie en niet voor de resolutie bij volledige schermweergave.

6. Definieer een doelvenster. Met het doelvenster wordt aangegeven of de bestemmingspagina van een advertentie in een nieuw of bestaand venster wordt geopend. Deze waarde wordt ingesteld als het doelkenmerk van de advertentielink. De volgende waarden zijn beschikbaar:
    • _top: de doel-URL wordt geladen in het hoofdgedeelte van het venster, buiten eventuele framesets.
    • _blank: de doel-URL wordt geopend in een nieuw, naamloos venster.

7. Optioneel: koppel het advertentieblok aan een of meer plaatsingen door op Toevoegen naast de betreffende plaatsingen te klikken.

8. Klik op Opslaan.