Overzicht van apps met Ad Manager

Met Google Ad Manager kunt u inkomsten genereren met uw apps. Of u nu geïnteresseerd bent in direct verkochte advertenties, indirecte advertenties of eigen advertenties, met Google Ad Manager beschikt u over opties waarmee u de juiste advertenties op het juiste moment aan de juiste gebruikers kunt laten zien.

Als u nieuw bent bij Google Ad Manager, raden we u aan meer informatie te bekijken over adverteren met Google Ad Manager.

Als u nog geen online advertenties heeft en alleen advertenties naar mobiele apps wilt trafficken, kunt u ook AdMob gebruiken.

Uw bedrijf een groeiboost geven met een betrouwbare partner

Google heeft het afgelopen decennium miljoenen ontwikkelaars geholpen bij de ontwikkeling van hun digitale bedrijven. Ons technologieaanbod bevat ultramoderne functies voor direct verkochte advertenties via Google Ad Manager. We bieden ook aanvulling en dynamische toewijzing.

Mogelijkheden op meerdere platforms

Google Ad Manager kan worden gebruikt met de belangrijkste mobiele platforms, Android en iOS, met ondersteuning voor toonaangevende game-engines zoals Unity en Cocos2d-x.

Eén SDK voor advertenties

Als u de SDK voor mobiele advertenties van Google (GMA) al heeft toegevoegd aan uw mobiele apps, hoeft u geen wijzigingen aan te brengen. De GMA SDK kan worden gebruikt voor zowel Google Ad Manager- als AdMob-advertenties.

Google Play-services pusht automatische prestatieverbeteringen naar Android-apps zonder dat aanvullende SDK-wijzigingen nodig zijn. We raden u wel aan de iOS-SDK regelmatig handmatig te updaten zodat u gebruik kunt maken van de nieuwste functies.

Inzicht krijgen in gebruikers

Doelgroepsegmenten maken en uploaden

Maak doelgroepsegmenten op basis van gebruikersgedrag en -activiteit door doelgroeppixels toe te voegen. U kunt first-party advertentie-ID's (Apple IDFA/Android AdID) of PPID's uploaden naar doelgroepsegmenten voor targeting en rapportage. Integreer daarnaast doelgroepgegevens van derden die u via uw doelgroeppartners heeft verkregen.

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Targeting verbeteren met advertentie-ID's

Als gebruikers dit toestaan, geeft de GMA SDK een Android-advertentie-ID en Apple IDFA door voor targeting op basis van interesses. U kunt een macro gebruiken om dit via een beveiligde verbinding door te geven aan derden.

Vertoningen per gebruiker beperken

Met frequentielimieten kunt u beperken hoe vaak een regelitem wordt weergegeven aan dezelfde gebruiker. U kunt het aantal vertoningen opgeven dat gedurende een bepaalde periode aan één gebruiker wordt geleverd. Pas zo nodig meerdere regels toe.

Advertentieopbrengst optimaliseren

Maximaliseer uw opbrengst met onze advertentieservice. Onder deze service vallen kosteloze SDK-bemiddeling en reserveadvertenties om uw inkomsten te verhogen. Met dynamische toewijzing heeft u toegang tot miljoenen adverteerders in realtime via de vraag van Google.

Geavanceerd advertentiemateriaal weergeven voor de beste gebruikerservaring en prestaties

Makkelijk innovatieve advertentie-indelingen implementeren

Native ads weergeven die naadloos aansluiten op content

Native advertenties zijn zowel qua vorm als functie afgestemd op de omgeving waarin ze worden weergegeven. Dit houdt in dat ze harmoniëren met het visuele ontwerp van de omgeving waarin ze worden gebruikt. Bovendien hebben ze hetzelfde uiterlijk en gedrag als de rest van de content op de property van de uitgever waarop ze worden weergegeven.

Krachtige targeting, advertentieweergave en rapportagemogelijkheden gebruiken

Met Google Ad Manager kunt u al uw webadvertenties, mobiele advertenties en videoadvertenties in één platform beheren, leveren en rapporteren.

Mobielspecifieke targeting gebruiken

In aanvulling op het standaardgebruik van advertentieblokken en plaatsingen kunt u targeting op besturingssystemen en apparaten gebruiken om afzonderlijke apps, gedeelten in apps of groepen van apps te targeten. Geef aanvullende signalen als locatie door om de selectie van regelitems met geografische targeting te verbeteren.

Gegevens gebruiken om weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen

Met de rapportage van Ad Manager kunt u voor alle schermen rapporten over vertoningen, klikfrequentie (CTR), conversies en meer genereren. U kunt app-installaties en in-app-conversies bijhouden.

Gebruik functies zoals geoptimaliseerde advertentieroulatie en automatische leveringsoptimalisatie om de effectiefste advertenties aan de meest responsieve gebruikers te leveren.

Waar moet ik beginnen?

De implementatie van de SDK voor mobiele advertenties van Google wordt meestal gezamenlijk uitgevoerd door ontwikkelaars van mobiele apps en het advertentiebeheerteam.

Als u al Google Ad Manager-uitgever bent, zult u merken dat trafficking voor mobiele apps niet veel verschilt van trafficking voor het web.

Bekijk deze aanvullende bronnen voor hulp bij het instelproces.