Rikta in en rad mot mobila enheter

Så här riktar du in en rad mot mobila enheter:

1. Skapa en rad.

2. Under Lägg till inriktning kan du välja en eller flera av följande:

• Välj Annonsutrymme om raden ska tilldelas en eller flera annonsenheter.
    • Välj Nyckel-värden och målgruppssegment för att lägga till nyckel-värdepar och målgruppssegment.
    • Välj Geografisk plats om du vill rikta in dig på trafik från en viss plats. Geografisk inriktning fungerar på olika sätt för operatörstrafik och Wi-Fi-trafik.
      Obs!
      • För annonser för mobilappar gör platsdata med latitud och longitud att rader kan väljas med mer detaljerad geografisk inriktning (till exempel postnummer). Du kan dock inte rikta in rader på specifika koordinater eller ett antal punkter. Om du använder Ad Exchange kan du klicka här och läsa mer om hur platsdata används i Ad Exchange-annonser för mobilappar.
      • Om du väljer en mer detaljerad nivå än land för operatörsinriktning kan en del trafik uteslutas. Observera att vissa operatörer kan ha trafik utanför sitt primära verksamhetsland.
      • DFP räknar med BlackBerrys proxybaserade trafikledning när det går, men i vissa fall fungerar inte geografisk inriktning och leverantörsinriktning för BlackBerry-enheter.
      • Wi-Fi-trafik: Du kan rikta in dig på nivåerna land, region, storstadsområde (DMA), stad och postnummer (endast USA och Kanada).
      • Operatörstrafik: Du kan rikta in rader på landsnivå. Du kan också rikta in rader på region, delstat och stad, men noggrannheten på de mer detaljerade nivåerna är beroende av hur exakt vi vet varifrån IP-adressen kommer. Den mest exakta inriktningen är bara möjlig om utgivaren kan ange platsdata. Mer information finns i följande utvecklardokumentation: GPT-referens och utvecklarreferens för mobilannonser i appar.
    • Välj Enheter om du vill rikta in raden på användarens enhet eller webbmiljö.
      • Webbläsarspråk: Rikta in raden på enheter baserat på användarens språkinställning i enheten.
      • Enhetsfunktion: Rikta in raden på enheter:
        • som är mobilappar. Detta är användbart för utgivare som använder samma annonsenheter för sitt mobila webbannonsutrymme och sitt mobila appannonsutrymme, men ändå vill rikta in olika kampanjer på appar och webben. Välj Enheter > Enhetsfunktion > Mobilappar och klicka på Inkludera. I rapporter delas apptrafiken upp efter inriktningsdimension, under DeviceCapability=visas i appar. Observera att inriktning och rapportering för mobilappar fungerar för mobilvisning men inte för mobilvideo.
        • som kan ringa samtal. Välj Enheter > Enhetsfunktion > Telefonsamtal och klicka på Inkludera.
        • Enheter som är aktiverade för MRAID v1 eller MRAID v2. Välj Enheter > Enhetsfunktion > MRAID v1 eller MRAID v2 och klicka sedan på Inkludera.
      • Enhetskategori: Rikta in dig på olika enhetskategorier. Välj Stationär, Funktionsmobiler, Smartphone eller Surfplatta och klicka sedan på inkludera. Skillnaden mellan smartphones och funktionstelefoner
        Smartphones är telefoner med avancerade webbläsare. I sådana webbläsare kan vanliga HTML-sidor renderas i helskärmsvy och zoombar vy och en vanlig e-handelstransaktion kan hanteras från början till slut. De flesta telefoner med den senaste versionen av WebKit (iPhone, Android, vissa senare versioner av Blackberry), nyare Opera Mobile (men inte mini) och Internet Explorer på Windows-telefoner räknas alla som smartphones.

Funktionstelefoner är telefoner med webbläsare som inte uppfyller kriterierna ovan.

• Tillverkare/Enhet: Rikta in dig på specifika tillverkare och enheter.
        Obs! Vissa enhetsmodeller (t.ex. iPhone6) visas som Undermodeller för mobilenhet under Valda kriterier när du väljer dem. Rader som är inriktade på sådana undermodeller för mobilenhet matchas bara av trafik från mobilappar och inte från mobilwebben. Om du vill rikta in dig på mobilwebben också väljer du en mobil enhet på en högre nivå (t.ex. Apple iPhone).
      • Operativsystem: Rikta in dig på plattformar och operativsystem.
    • Välj Anslutning om du vill rikta in dig på bandbredd, operatörer och användardomäner.
      • Bandbredd: Rikta in raden på användare som är anslutna via Wi-Fi eller mobiloperatörer.
      • Mobiloperatör: Rikta in dig på specifika mobiloperatörer.
      • Ange vilka användardomäner du vill rikta in dig på under Användardomäner.
  3. Klicka på Spara och ... och välj Överför annonsmaterial på rullgardinsmenyn.