Komma igång med mobilannonser

Rikta in en rad mot mobila enheter

Så här riktar du in en rad mot mobila enheter:

1. Skapa en rad.
  2. Under Lägg till inriktning kan du välja en eller flera av följande:
    • Välj Annonsutrymme för att tilldela raden till en eller flera annonsenheter.
    • Välj Anpassade kriterier för att lägga till nyckel-värdepar.
    • Välj Geografisk plats om du vill rikta in dig på trafik från en viss plats. Geografisk inriktning fungerar på olika sätt för operatörstrafik och Wi-Fi-trafik.
      • Wi-Fi-trafik: Du kan rikta in dig på nivåerna land, region, storstadsområde (DMA), stad och postnummer (endast USA och Kanada).
      • Operatörstrafik: Du kan ange inriktning på landsnivå.
        • Rader med mer specifik inriktning än landsnivå matchar aldrig operatörstrafik. För inriktning på operatörstrafik anger du inriktning på landsnivå.
        • DFP räknar med BlackBerrys proxybaserade trafikledning när det går, men i vissa fall fungerar inte geografisk inriktning och leverantörsinriktning för BlackBerry-enheter.
    • Välj Enheter om du vill rikta in raden på användarens webbläsarmiljö.
      • Rikta in dig på enheter som det går att ringa med. Välj Enheter > Enhetsfunktion > Telefonsamtal och klicka på inkludera.
      • Enhetskategori: Rikta in dig på olika enhetskategorier. Välj Stationär, Funktionsmobiler, Smartphone eller Surfplatta och klicka sedan på inkludera.
      • Operativsystem: Rikta in dig på plattformar och operativsystem.
    • Välj Anslutning om du vill rikta in dig på bandbredd, operatörer och användardomäner.
      • Rikta in dig på användare som är anslutna via Wi-Fi eller mobiloperatörer.
      • Mobiloperatör: Rikta in dig på specifika mobiloperatörer.
      • Under Användardomäner anger du vilka användardomäner du vill rikta in dig på.

3. Klicka på Spara och ... och välj Överföra annonsmaterial i rullgardinsmenyn.