Advertentiemateriaal van derden ontwikkelen en beheren

Als een adverteerder u een advertentietag stuurt die een andere advertentieserver aanroept, distribueert u het advertentiemateriaal als advertentiemateriaal van derden. Ad Manager herkent de code en leverancier van het advertentiemateriaal van derden en zoekt de juiste macro's die u vervolgens kunt selecteren om het advertentiemateriaal correct te ontwikkelen. #thirdpartycreatives

Sommige van uw adverteerders werken mogelijk met een advertentieserver van derden zoals Atlas of Mediaplex voor de weergave van hun advertentiemateriaal. Als een adverteerder u een fragment advertentiemateriaalcode (ook wel een advertentietag genoemd) stuurt die een andere advertentieserver aanroept, moet u dat advertentiemateriaal distribueren als advertentiemateriaal van derden.

De sleutel tot succesvolle weergave van advertentiemateriaal van derden en het minimaliseren van de verschillen is ervoor te zorgen dat u macro's op de juiste manier invoegt in de code van derden.

SafeFrame

Optie om toe te staan dat het advertentiemateriaal wordt weergegeven in een SafeFrame. Nieuw advertentiemateriaal wordt nu standaard weergegeven in een SafeFrame. Bekijk meer informatie over de weergave van advertentiemateriaal met SafeFrame.

Code van derden en macro's

U bent wellicht geneigd de advertentietags van derden op te geven als aangepast advertentiemateriaal als u de code moet aanpassen. U moet deze aanpak echter vermijden. Gebruik van advertentiemateriaal van derden zorgt ervoor dat Ad Manager de code en de bijbehorende leverancier herkent en de juiste macro's invult als opties. U kunt deze macro's vervolgens selecteren terwijl u het advertentiemateriaal ontwikkelt.

Ad Manager herkent code van derden onder aangepast advertentiemateriaal niet en levert dan niet de juiste macro's.

Als u de code voor een advertentietag van derden moet aanpassen, gebruikt u in plaats daarvan een template voor advertentiemateriaal en werkt u nauw samen met de derde partij om de code te testen en ervoor te zorgen dat het gedrag is zoals bedoeld. In sommige gevallen moet u mogelijk een template voor advertentiemateriaal gebruiken om een trackingpixel toe te voegen of problemen met het advertentiemateriaal op te lossen.

Advertentiemateriaal van derden toevoegen

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Levering en dan Advertenties.
  3. Klik op Nieuwe advertentie.
  4. Typ de naam van de adverteerder waarvan u het advertentiemateriaal toevoegt. Elk advertentiemateriaal is gekoppeld aan één adverteerder.
  5. Klik op Derden.
  6. Geef de naam voor uw advertentiemateriaal op.
  7. Geef aan of u een codefragment wilt toevoegen voor standaardadvertenties, AMP-advertenties of beide.

Code invoegen en macro's beheren

1. Plak de tags van een advertentieserver van derden in het veld Codefragment.
    • Als u een standaardadvertentie maakt:
      1. Als Ad Manager het advertentiemateriaal herkent als afkomstig van een herkende leverancier van uitgebreide content, klikt u op Macro's invoegen om de juiste macro's automatisch in uw codefragment in te voegen.
      2. Als Ad Manager uw advertentiemateriaal niet herkent, plaatst u uw muisaanwijzer in het codefragment waar een macro moet worden geplaatst en klikt u op de bijbehorende knop om de macro in te voegen.

Als de advertentietag geen instructies bevat voor waar de macro's moeten worden geplaatst, vraagt u uw klant om instructies voor invoeging van de macro's, zodat Ad Manager het advertentiemateriaal correct kan weergeven en klikken en vertoningen kan bijhouden. Meer informatie over macro's

• Als u AMP-advertenties maakt:
      1. Geef een URL op die verwijst naar een andere server waarop het daadwerkelijke advertentiemateriaal wordt gehost.
      2. Als u macro's wilt toevoegen, klikt u op Uitvouwen. Plaats de muisaanwijzer in de URL waar de macro moet worden toegevoegd en klik op de bijbehorende knop om de macro in te voegen.

Vertoningen targeten en bijhouden

1. Selecteer het Formaat van doeladvertentieblok waarin het advertentiemateriaal moet worden weergegeven.
  2. (Optioneel) Geef meerdere tracking-URL's voor vertoningen van derden op.
    Dit zijn de URL's van externe trackingservices. De trackers worden gepingd als het advertentiemateriaal wordt weergegeven en kunnen macro's bevatten. Deze URL's worden niet ondersteund voor advertentiemateriaal met een werkelijk formaat van Buiten pagina.
  3. Klik op Opslaan en bekijk een voorbeeld van het advertentiemateriaal om na te gaan of dit goed wordt weergegeven.

Als het advertentiemateriaal er niet goed uitziet, moet u dit met de adverteerder bespreken. Zelfs als de klikken goed worden bijgehouden, ontvangt u geen Ad Manager-bevestiging als het advertentiemateriaal wordt omgeleid naar een Flash-bestand.

If you've selected a creative for upload that doesn't match the ad unit size you specified, you'll receive an error message when you save. Select Allow creative size to differ from ad unit size to resize the ad unit.

For example, if you upload a 400x400 creative to a 300x250 ad unit, Ad Manager will accommodate the larger creative. Or, if you upload a 200x200 creative to the same ad unit, the creative would only occupy 200x200 pixels on your page.

AMP-advertenties van derden

U kunt AMP HTML-advertenties maken die buiten Ad Manager op servers van derden worden gehost. Dit advertentiemateriaal is speciaal ontwikkeld voor uw AMP-content en wordt sneller geladen dan standaard HTML-advertenties op AMP-pagina's.

Wanneer u advertentiemateriaal van derden maakt in Ad Manager, kunt u een AMP-variant van dat advertentiemateriaal toevoegen. Dit is een URL die doorverwijst naar een andere advertentieserver waarop het daadwerkelijke advertentiemateriaal wordt gehost. Wanneer de advertentie wordt weergegeven, haalt Ad Manager het advertentiemateriaal van die andere server op om dit weer te geven aan de gebruiker.

Met AMP HTML-advertenties kunnen uitgevers, marketeers en aanbieders van technologie snellere, lichtere en veiligere advertenties bieden op alle platforms door de principes van AMP toe te passen op de ontwikkeling en weergave van advertenties.

Voor verzoeken die langer dan 300 ms duren, treedt een time-out op. Dit kan leiden tot een lagere CTR. Google brengt nog steeds kosten in rekening voor deze time-outs.

Hoe AMP HTML-advertenties van derden werken

Advertentiemateriaal van derden is gebaseerd op een fragment of URL die een andere advertentieserver aanroept. U kunt binnen advertentiemateriaal van derden uit een van de volgende HTML-typen kiezen:

• Standaard: produceert alleen de standaardversie van advertentiemateriaal.
  • AMP: produceert alleen de AMP HTML-advertentieversie van advertentiemateriaal.
  • Standaard en AMP: kan beide versies van het advertentiemateriaal produceren.

Welke versie van het advertentiemateriaal wordt weergegeven?

Het door u geselecteerde HTML-type en de typen pagina's waarop u uw advertenties weergeeft, bepalen de versie van het advertentiemateriaal van derden die wordt weergegeven.

Als er wrappers voor advertentiemateriaal in aanmerking komen voor weergave in de advertentieruimte, maar er geen AMP-wrappers beschikbaar zijn, geeft Ad Manager altijd een standaardadvertentie weer. Bekijk meer informatie over labels en wrappers voor advertentiemateriaal.

Als er een AMP HTML-versie van een advertentie beschikbaar is, wordt die weergegeven op AMP-pagina's. Is dit niet het geval, dan wordt de standaard HTML-versie van de advertentie weergegeven.