Over sleutel/waarden

Aan de slag met sleutel/waarden

Aangepaste targeting definiëren

Met sleutel/waarden kunt u aangepaste targeting definiëren. Ze worden gebruikt in de kiezer voor targeting en opgenomen in advertentietags. Als een advertentieverzoek afkomstig is van een van uw webpagina's of een app en deze pagina of app sleutel/waarden bevat in de advertentietags, kunnen regelitems die deze sleutel/waarden targeten voor dat advertentieverzoek worden weergegeven.

Sleutel/waarden kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Ze kunnen het volgende:

• Pagina's op een website identificeren
  • Delen van een pagina specificeren
  • Andere advertentievoorraad targeten

Ze kunnen ook worden gebaseerd op door u verzamelde informatie over mensen die uw website of app bezoeken om zo advertenties te targeten aan de hand van die informatie.

Uw adverteerders en kopers kunnen sleutel/waarden gebruiken als targetingmethode om hun beoogde doelgroep of demografie te bereiken. Ze voegen waarde toe aan uw aanbod tijdens de onderhandeling over campagnes.

Als u aangepaste targeting aan een doelgroepsegment toevoegt, mogen sleutelnamen alleen het volgende bevatten:
  • letters
  • cijfers
  • dubbelepunt :
  • puntkomma ;
  • kleiner dan-teken <
  • is gelijk-teken =
  • groter dan-teken >
  • vraagteken ?
  • apenstaartje @
  • vierkante haak (alleen links)
  • backslash \
  • underscore _
Een aangepaste waardenaam mag geen apostrof ' bevatten.

Beperkingen voor sleutel/waarden

Volgens de voorwaarden van uw contract mag u geen gegevens aan Google doorgeven die Google kan gebruiken of herkennen als persoonlijk identificeerbare informatie (PII). IP-adressen mogen niet worden gebruikt als sleutel/waarde-invoer.

U mag het volgende niet doen in het geval van advertentieverzoeken waarvoor advertentiepersonalisatie moet worden uitgezet vanwege gebruikersvoorkeuren en/of wettelijke vereisten:

• Targeten met sleutel/waarden die gebruikers-ID's of gebruikersgegevens vertegenwoordigen
  • Aan gebruikers-ID's gekoppelde informatie registreren met als doel gepersonaliseerde advertenties te meten of te targeten

Volg deze stappen om aan de slag te gaan met sleutel/waarden:

Voorbeeld van configuratie

Stel, u runt de nieuws-app en -website World News Online. Uw adverteerder wil mensen bereiken die de sportpagina op uw website bezoeken. De adverteerder wil daarnaast graag mannen van 18 tot 32 jaar targeten.

Als mensen een gebruikersaccount voor World News Online maken, kunnen ze informatie zoals leeftijd en gender opgeven. Deze informatie wordt opgeslagen in een database voor World News Online.

U kunt sleutel/waarden instellen waarmee uw adverteerders advertenties aan relevante gebruikers kunnen tonen.

Definieer eerst een sleutel zoals 'pagina' met waarden die alle pagina's van uw content vertegenwoordigen, zoals 'lokaal-nieuws', 'reizen' en 'sport'. Deze waarden identificeren delen van uw app en website:

• Sleutel: pagina
  • Waarden: sport, nieuws, reizen

U kunt vervolgens sleutel/waarden instellen voor leeftijd en geslacht. Voor leeftijd:

• Sleutel: leeftijd
  • Waarden: 18-32, 33-42, 43-55, 56-plus

Voor geslacht:

• Sleutel: geslacht
  • Waarden: man, vrouw, anders, niet opgegeven

U moet uw app en website taggen om ervoor te zorgen dat de sleutel/waarden werken. U genereert advertentietags voor advertentieblokken en deze advertentieblokken vertegenwoordigen advertentieruimte op verschillende delen van uw app of website. Deze tags moeten sleutel/waarden bevatten voor de pagina die ze vertegenwoordigen. Uw sportsectie moet in dat geval dus een advertentietag bevatten met de sleutel/waarde pagina=sport.

Als een gebruiker is ingelogd op World News Online, kunt u de informatie gebruiken die voor die specifieke gebruiker is opgeslagen in de World News Online-database. U kunt bijvoorbeeld de leeftijd en het geslacht van een gebruiker achterhalen via het gebruikersaccount.

U kunt nu regelitems voor uw adverteerder targeten die al deze sleutel/waarden bevatten:

• Sleutel: pagina
  • Waarden: sport

U kunt vervolgens sleutel/waarden instellen voor leeftijd en geslacht. Voor leeftijd:

• Sleutel: leeftijd
  • Waarden: 18-32

Voor geslacht:

• Sleutel: geslacht
  • Waarden: man

Als ingelogde gebruikers uw app of website bekijken, wordt er een advertentieverzoek naar Ad Manager gestuurd. Als de gebruiker voldoet aan de targeting van het regelitem, wordt advertentiemateriaal weergegeven. In dit geval komt het regelitem in aanmerking voor weergave van een advertentie als een gebruiker de sportsectie van de website of app bezoekt en het account van de gebruiker aangeeft dat het om een man van 18 tot 32 jaar gaat.

Ga naar praktische tips voor het instellen van namen en weergavenamen.

Meer informatie over sleutel/waarden: