Ad Exchange in Google Ad Manager

Waarom zie ik geen Ad Exchange-functies in mijn Ad Manager-netwerk?
Toegang tot Ad Exchange-functies in Ad Manager wordt bepaald via rechten voor gebruikersrollen. Neem contact op met uw Ad Manager-netwerkbeheerder om te zorgen dat het gebruikersrecht 'Ad Exchange' onder 'Toegang tot Ad Manager-tabbladen' is geactiveerd voor de Ad Manager-gebruikersrol die aan uw Ad Manager-gebruikersaccount is gekoppeld.

Toegang tot Ad Exchange-functies in de Ad Exchange-gebruikersinterface wordt niet bepaald via Ad Manager-rechten.

Waar u Ad Exchange-functies kunt vinden in Ad Manager

Als uw netwerk bemiddeling gebruikt, beheert u tags in de Ad Exchange-gebruikersinterface.

Ad Manager-gedeelte Ad Exchange-functies
Verkoop
Levering
Voorraad

Prijsregels

Voorraad

• URL's (voorraadbeheer voor de open veiling)

Met uniforme prijsregels, URL's en beveiligingen kunt u voorraad en prijzen in de open veiling beheren. Bekijk meer informatie over open veilingen.

Voorraad voor de marktplaats

Voorraad

Voorraad, prijzen en branding voor de open veiling:

Rapporten
Facturering
Beheerder

Rollen en rechten voor gebruikers

Rechten voor Ad Exchange-gebruikersrollen

Het recht 'Ad Exchange' is een primair recht waarmee gebruikers Ad Exchange-functies in Google Ad Manager kunnen zien.

• Orders definiëren en leveren
    • Ad Exchange-experimenten weergeven
    • Ad Exchange-experimenten bewerken
  • Toegang tot Ad Manager-tabbladen
    • Ad Exchange

Met het recht 'Ad Exchange' worden alle Ad Exchange-interfacefuncties en -instellingen weergegeven in Google Ad Manager. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld het gedeelte 'Facturering' in Ad Manager openen om betalingsinformatie van Ad Exchange te bekijken, maar ze zien geen Ad Manager-factureringsgegevens, tenzij het specifieke Ad Manager-recht 'Facturering' ook is verleend.

Het recht 'Ad Exchange' is vereist om gebruikers of rollen te maken en te bewerken die deze rechten bevatten.

Ingebouwde gebruikersrollen

• Ad Exchange-beheerder
    Deze gebruikersrol bevat actieve Ad Exchange-gebruikers die op 12 september 2016 geen toegang hadden tot Google Ad Manager.
    * Gebruikers met deze rol hebben toegang tot alle Ad Exchange-functies in Ad Manager, maar ze kunnen geen nieuwe Ad Exchange-beheerders maken en hebben geen toegang tot niet-Ad Exchange-functies.

Nieuwe Ad Exchange-gebruikers moeten nu worden gemaakt in Ad Manager door ze toe te voegen aan deze gebruikersrol.

• Beheerder (alleen Ad Manager)
    Deze gebruikersrol is bedoeld voor beheerders die geen toegang moeten hebben tot Ad Exchange-functies en geen rollen moeten kunnen maken of bewerken waarmee toegang tot Ad Exchange-functies wordt verleend.

Wijzigingen in bestaande gebruikersrollen

Alle gebruikers met een aangepaste Ad Manager-gebruikersrol of een gebruikersrol anders dan 'beheerder' die op 12 september 2016* toegang hadden tot zowel Ad Exchange als Google Ad Manager (destijds nog DFP genoemd), zijn verplaatst naar een gekopieerde gebruikersrol met de toevoeging 'en Ad Exchange-beheerder' aan de naam van de gebruikersrol.

Voor deze gebruikersrol zijn alle rechten van de oorspronkelijke gebruikersrol gekopieerd en aangevuld met de nieuwe Ad Exchange-rechten.

Voorbeeld
Traffickers in Ad Manager die ook toegang hebben tot Ad Exchange, worden verwijderd uit de rol 'Trafficker' en toegevoegd aan de nieuwe rol 'Trafficker en Ad Exchange-beheerder'.
Dit is ook van toepassing op aangepaste rollen. Als een Ad Exchange-gebruiker is toegewezen aan een aangepaste Ad Manager-gebruikersrol met de naam 'Trafficker EMEA', wordt die gebruiker verwijderd uit die rol en toegevoegd aan een nieuwe gebruikersrol met de naam 'Trafficker EMEA en Ad Exchange-beheerder'.

* Deze datum kan afwijken voor uitgevers die via vroegtijdige toegang hebben deelgenomen aan de bètaversie van deze functie.