Build Google Publisher Tags

Advertentietags maken

Automatisch advertentietags genereren om te voorkomen dat handmatig code moet worden bewerkt

Gerelateerde Skillshop-cursus bekijken

U kunt advertentietags aanpassen en genereren via de Ad Manager-interface zonder handmatig code te hoeven bewerken.

U kunt advertentietags maken op meerdere plaatsen in Ad Manager, afhankelijk van het type tags dat u wilt maken. Onmiddellijk nadat u doelgroepsegmenten heeft gemaakt, kunt u bijvoorbeeld pixeltags voor doelgroepen maken.

Samenwerken met een betrouwbare expert
Werk samen met een vertrouwde expert op het gebied van inkomsten genereren. Google Certified Publishing Partners kunnen u helpen uw advertentie-instellingen te optimaliseren en uw opbrengst te verhogen.

Een advertentietag maken

Een voorbeeld van hoe u een advertentietag verkrijgt in Ad Manager.
  1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan op Advertentieblokken.
  3. Zoek naar het advertentieblok waarvoor u een advertentietag wilt maken en klik op de naam om de details te bekijken.
  4. Selecteer het tabblad Tags op de detailpagina van het advertentieblok.
  5. Selecteer het type tag dat u wilt maken en klik op Doorgaan. Opties voor elk type tag kunnen verschillen.

6. Maak aanvullende selecties op basis van het type tag dat u heeft gekozen en klik op Doorgaan.
  7. Kopieer de gemaakte tags via Tagresultaten en stuur ze door naar uw webontwikkelaar.

Uw webontwikkelaar moet de gemaakte tags toevoegen aan de broncode van de webpagina waarop u advertenties wilt weergeven.

Opties voor elk type tag

De opties kunnen verschillen op basis van het geselecteerde type tag. De taggenerator biedt misschien niet alle functionaliteit die beschikbaar is in de API voor Google-uitgeverstags.

Google-uitgeverstag (GPT)

Google-uitgeverstag (GPT) is een bibliotheek met advertentietags voor display-advertenties waarmee u op een dynamische manier advertentieverzoeken kunt bouwen.

• Passback-tag: Gebruik deze functionaliteit in elke situatie waar een advertentieverzoek aan derden uiteindelijk moet worden gevuld door een advertentie die is gedistribueerd in uw netwerk. Meer informatie over de passback-functionaliteit van Google-uitgeverstags (GPT).
  • Eén verzoek: De Single Request Architecture (SRA) betekent dat de browser geen afzonderlijke advertentieverzoeken naar Ad Manager-servers stuurt, maar één verzoek stuurt om alle advertentieblokken op de pagina aan de server te melden. Hiermee wordt gegarandeerde roadblocking geactiveerd. Meer informatie over SRA-verzoeken.
  • Lege divs: Als u weet dat de advertentieruimte niet vaak wordt gevuld, kunt u de browser opdracht geven lege divs samen te vouwen. Meer informatie over het samenvouwen van lege divs.
  • Sleutel/waarden op paginaniveau: Stel aangepaste kenmerken voor alle advertentieruimten op de pagina in zodat u minder code kunt gebruiken en ervoor zorgt dat advertentieruimten dezelfde targetingkenmerken hebben. Meer informatie over sleutel/waarden.
  • Advertentiemateriaal buiten de pagina: Selecteer of de tag bedoeld is voor advertentiemateriaal buiten de pagina. Meer informatie over advertentiemateriaal buiten de pagina.
  • Live verkeer: Selecteer deze optie als u een advertentietag voor live videostreams genereert. Dit zorgt ervoor dat grote hoeveelheden livestream-verkeer kunnen worden verwerkt, waarbij alle advertentiepauzes tegelijkertijd worden getoond.
  • Formaten: Selecteer de voorraadformaten voor de tag. U kunt de toepasselijke formaatopties bekijken door in dit veld te klikken. Er kan meer dan één formaat beschikbaar zijn. Dit geldt niet voor advertentiemateriaal buiten de pagina.
  • Sleutel/waarden voor advertentieruimte (optioneel): Stel aangepaste kenmerken in voor specifieke advertentieruimten op een pagina. Meer informatie over sleutel/waarden.

Tag voor mobiele app

De tag voor mobiele apps maakt de advertentieblok-ID en advertentieblokformaten voor mobiele-app-advertenties, die u kunt delen met uw ontwikkelaar. Er zijn geen aanvullende opties na het selecteren van dit advertentietype.

Documentatie voor ontwikkelaarsBekijk meer informatie in de Google-documentatie voor ontwikkelaars over mobiele advertenties voor Android en iOS.

Als alternatief voor advertentietags kunt u de SDK voor mobiele advertenties van Google gebruiken.

AMP-tag

• Validatie voor meerdere formaten: Als een advertentie meerdere formaten heeft, mogen secundaire formaten niet groter zijn dan de bijbehorende afmetingen van het primaire formaat. Ook mogen de secundaire formaten niet kleiner zijn dan twee derde van het primaire formaat. Deselecteer deze waarde om de validatie uit te zetten. Meer informatie over advertenties met meerdere formaten.
  • Tijdelijke AMP-aanduidingen: Selecteer deze waarde om code toe te voegen voor tijdelijke aanduidingen en reserve.
  • Behandeling van content die bedoeld is voor kinderen: Selecteer deze waarde om code toe te voegen als ondersteuning bij naleving van de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) Meer informatie over hoe u een advertentieverzoek tagt voor behandeling van content die bedoeld is voor kinderen.
  • Formaten voor voorraadeenheden: Selecteer de voorraadformaten voor de tag. U kunt de toepasselijke formaatopties bekijken door in dit veld te klikken. Er kan meer dan één formaat beschikbaar zijn. Dit geldt niet voor advertentiemateriaal buiten de pagina.
  • Sleutel/waarden voor advertentieruimte (optioneel): Stel aangepaste kenmerken in voor specifieke advertentieruimten op een pagina.

Ad Exchange-tag

Meer informatie over hoe u een Ad Exchange-tag genereert

Google-uitgeverstag voor video en audio

Video- en audioadvertentietags bevatten alle informatie die is vereist voor een video- en audioadvertentieverzoek, waaronder informatie over de hoofdvideo- en -audioadvertentie en optionele begeleidende advertenties.

• Live verkeer: Genereer een advertentietag voor live videostreams. Zo kunnen grote hoeveelheden live stream-verkeer worden verwerkt, waarbij alle advertentie-onderbrekingen tegelijkertijd worden weergegeven.
  • SDK-type van speler: Selecteer het implementatietype van de videospeler waarin deze tag wordt gebruikt:
    • Google IMA-SDK (aanbevolen): De speler vraagt videoadvertenties aan via de IMA-SDK.
    • Google IMA-adapter: De adapter is een voor VPAID geschikt mediabestand dat de IMA-SDK laadt en advertentieverzoeken en videoweergave mogelijk maakt. Gebruik deze optie alleen in omgevingen die JavaScript ondersteunen en in spelers die niet rechtstreeks zijn geïntegreerd met de IMA-SDK.
    • Geen SDK: Deze optie is alleen bedoeld voor uitgevers die geen inkomsten genereren met videocontent via Ad Exchange of die content weergeven op platforms die de IMA-SDK of -adapter niet ondersteunen en die speciale instructies hebben gekregen voor de implementatie.