Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Hoe Google Marketing Platform-advertentieproducten en Google Ad Manager cookies gebruiken

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die worden opgeslagen in de browser van een gebruiker. De meeste cookies bevatten een unieke ID, een zogenaamde cookie-ID: een reeks tekens waarmee websites en servers worden gekoppeld aan de browser waarin de cookie wordt opgeslagen. Hierdoor kunnen websites en servers de browser onderscheiden van andere browsers die andere cookies opslaan, en kunnen ze elke browser herkennen aan de unieke cookie-ID.

Cookies worden veel gebruikt door websites en servers om veel van de basisservices te leveren die online beschikbaar zijn. Als u winkelt op een website, kan de website een cookie gebruiken om te onthouden welke items u heeft toegevoegd aan uw virtuele winkelwagen. Als u voorkeuren instelt op een website, kan de website een cookie gebruiken om uw voorkeuren te onthouden voor uw volgende bezoek aan de website. Of als u inlogt op een website, kan de website een cookie gebruiken om uw browser later te herkennen, zodat u niet opnieuw hoeft in te loggen. Met cookies kunnen websites ook gegevens over de activiteit van gebruikers verzamelen, zoals het aantal unieke bezoekers dat een pagina per maand bezoekt. Al deze toepassingen zijn afhankelijk van de informatie die wordt opgeslagen in cookies.

Hoe worden cookies gebruikt door Google Marketing Platform-advertentieproducten en Google Ad Manager?

Google Marketing Platform-advertentieproducten (Display & Video 360, Search Ads 360 en Campaign Manager 360) en Google Ad Manager gebruiken cookies voor betere reclame. Enkele veelvoorkomende toepassingen van cookies zijn advertenties targeten op basis van wat relevant is voor een gebruiker, de rapportage over campagneprestaties verbeteren en voorkomen dat advertenties worden weergegeven die de gebruiker al te zien heeft gekregen.

Cookies zelf bevatten geen persoonlijk identificeerbare informatie. Afhankelijk van de instellingen van de uitgever en van de gebruiker kan informatie die is gekoppeld aan cookies die in advertenties worden gebruikt, worden toegevoegd aan het Google-account van de gebruiker.

Advertentiepersonalisatie niet toestaan

Gebruikers die advertentiepersonalisatie niet toestaan via de advertentie-instellingen van Google, krijgen geen gepersonaliseerde advertenties meer van Google.

Wanneer sturen Google Marketing Platform-advertentieproducten en Google Ad Manager cookies naar een browser?

Google Marketing Platform-advertentieproducten en Google Ad Manager sturen een cookie naar de browser na een vertoning, klik of andere activiteit die resulteert in een aanroep aan onze servers. Als de browser de cookie accepteert, wordt deze opgeslagen in de browser.

Meestal sturen Google Marketing Platform-advertentieproducten en Google Ad Manager een cookie naar de browser wanneer een gebruiker een pagina bezoekt die advertenties van Google Marketing Platform-advertentieproducten en Google Ad Manager weergeeft. Pagina's met advertenties van Google Marketing Platform-advertentieproducten of Google Ad Manager bevatten advertentietags die browsers de opdracht geven advertentiecontent op te vragen bij onze servers. Wanneer de server de advertentiecontent levert, wordt er ook een cookie gestuurd. Maar een pagina hoeft geen advertenties van Google Marketing Platform-advertentieproducten of Google Ad Manager weer te geven om dit te laten gebeuren. De pagina hoeft alleen advertentietags van Google Marketing Platform-advertentieproducten of Google Ad Manager te bevatten die in plaats daarvan een functie voor het bijhouden van klikken of vertoningspixel laden.

Gebruikers informeren over cookies

Alle uitgevers moeten duidelijk een privacybeleid weergeven met informatie over het gebruik van cookies op de site. Bovendien moeten alle uitgevers voldoen aan de geldende wetgeving voor het verzamelen van informatie over sitebezoekers.

Cookies van derden en first-party cookies

Cookies worden gecategoriseerd als first-party cookies of cookies van derden op basis van de koppeling met het domein van de site die de gebruiker bezoekt. Cookies van derden worden gekoppeld aan een ander domein dan het domein van de site die een gebruiker bezoekt. De cookies van derden die Google Marketing Platform-advertentieproducten en Google Ad Manager gebruiken voor advertentiedoeleinden, kunnen worden gekoppeld aan het domein doubleclick.net of aan landspecifieke Google-domeinen zoals google.com. Hierdoor wordt echter de naam of de content van de daadwerkelijke cookie niet gewijzigd. Het verschil tussen een cookie van een derde en een first-party cookie is alleen naar welk domein een browser wordt verwezen. In beide gevallen kan precies dezelfde cookie worden gestuurd.

true
Release-opmerkingen

Lees meer informatie over de nieuwste Ad Manager-functies en Helpcentrum-updates.

Nieuwe functies weergeven