Hoe DoubleClick cookies gebruikt

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die worden opgeslagen in de browser van een gebruiker. De meeste cookies bevatten een unieke ID, een zogenaamde cookie-ID: een reeks tekens waarmee websites en servers worden gekoppeld aan de browser waarin de cookie wordt opgeslagen. Hierdoor kunnen websites en servers de browser onderscheiden van andere browsers die andere cookies opslaan, en kunnen ze elke browser herkennen aan de unieke cookie-ID.

Cookies worden veel gebruikt door websites en servers om veel van de basisservices te leveren die online beschikbaar zijn. Als u winkelt op een website, kan de website een cookie gebruiken om te onthouden welke items u heeft toegevoegd aan uw virtuele winkelwagen. Als u voorkeuren instelt op een website, kan de website een cookie gebruiken om uw voorkeuren te onthouden voor uw volgende bezoek aan de website. Of als u inlogt bij een website, kan de website een cookie gebruiken om uw browser later te herkennen, zodat u niet opnieuw hoeft in te loggen. Met cookies kunnen websites ook gegevens over de activiteit van gebruikers verzamelen, zoals het aantal unieke bezoekers dat een pagina per maand bezoekt. Al deze toepassingen zijn afhankelijk van de informatie die wordt opgeslagen in cookies.

Hoe gebruikt DoubleClick cookies?

DoubleClick maakt gebruik van cookies om advertenties te verbeteren. Enkele veelvoorkomende toepassingen van cookies zijn advertenties targeten op basis van wat relevant is voor een gebruiker, de rapportage over campagneprestaties verbeteren en voorkomen dat advertenties worden weergegeven die de gebruiker al te zien heeft gekregen.

Cookies zelf bevatten geen persoonlijk identificeerbare informatie. Afhankelijk van de instellingen van de uitgever en van de gebruiker kan informatie die is gekoppeld aan cookies die in advertenties worden gebruikt, worden toegevoegd aan het Google-account van de gebruiker.

Afmelden voor personalisatie van advertenties

Gebruikers die zich afmelden voor personalisatie van advertenties in de advertentie-instellingen van Google, ontvangen geen gepersonaliseerde advertenties van Google meer.

Wanneer stuurt DoubleClick cookies naar een browser?

DoubleClick stuurt een cookie naar de browser na een vertoning, klik of andere activiteit die resulteert in een aanroep aan onze servers. Als de browser de cookie accepteert, wordt dit opgeslagen in de browser.

Meestal stuurt DoubleClick een cookie naar de browser wanneer een gebruiker een pagina bezoekt die DoubleClick-advertenties weergeeft. Pagina's met DoubleClick-advertenties bevatten advertentietags die browsers de opdracht geven advertentiecontent op te vragen bij onze servers. Wanneer de server de advertentiecontent levert, wordt er ook een cookie verzonden. Maar een pagina hoeft geen DoubleClick-advertenties weer te geven om dit te laten gebeuren; de pagina hoeft alleen DoubleClick-advertentietags te bevatten die in plaats daarvan een functie voor het bijhouden van klikken of vertoningspixel laden.

Gebruikers informeren over cookies

Alle uitgevers moeten duidelijk een privacybeleid weergeven met informatie over het gebruik van cookies op de site. Bovendien moeten alle uitgevers de geldende wetgeving naleven voor het verzamelen van informatie over sitebezoekers.

Cookies van derden en first party cookies

Cookies worden gecategoriseerd als cookies van derden of first party cookies op basis van de koppeling met het domein van de site die de gebruiker bezoekt. Cookies van derden worden gekoppeld aan een ander domein dan het domein van de site die een gebruiker bezoekt. De cookies van derden die DoubleClick gebruikt voor advertentiedoeleinden, kunnen worden gekoppeld aan het domein doubleclick.net of aan landspecifieke Google-domeinen zoals google.com. Hierdoor wordt echter de naam of de content van de daadwerkelijke cookie niet gewijzigd. Het verschil tussen een cookie van een derde en een first party cookie is alleen naar welk domein een browser wordt verwezen. In beide gevallen kan precies dezelfde cookie worden verzonden.