Overzicht van Google-uitgeverstags

GPT is een bibliotheek voor het taggen van advertenties waarmee u op een dynamische manier advertentieverzoeken kunt bouwen. GPT neemt belangrijke gegevens van u, zoals de advertentieblokcode, het advertentieformaat en de sleutel/waarden, stelt het verzoek samen en geeft de advertentie weer op webpagina's of in mobiele apps.

Google Publisher Tags 101 (6:38)

Met GPT kunt u gedeelde instellingen definiëren, zoals targeting op paginaniveau, zodat u niet telkens dezelfde targeting hoeft te definiëren voor afzonderlijke advertenties op de pagina. U kunt ook bepalen hoe en wanneer advertentieverzoeken worden gemaakt. U kunt bijvoorbeeld advertenties asynchroon weergeven zodat deze geen andere elementen op de pagina blokkeren en u gebruik kunt maken van Single Request Architecture om alle advertenties tegelijk in de koptekst van uw pagina op te roepen.

Voordelen van het gebruik van GPT

Deze tags hebben meerdere voordelen:

• Voorraadhiërarchie met meerdere niveaus: Met de Google-uitgeverstag kunt u gedetailleerdere voorraadniveaus gebruiken in de DFP-frontend. Met meerdere hiërarchieniveaus kunt u veel specifieker targeten op basis van de content van uw site. Meer informatie
  • Pagina's worden sneller geladen: Bij het asynchroon ophalen van JavaScript hoeft niet te worden gewacht tot het JavaScript wordt geretourneerd door de DoubleClick-servers, maar wordt de pagina verder weergegeven en worden de advertenties in iframes geladen zodra advertentiemateriaal door de server wordt geretourneerd. Meer informatie
  • Google Publisher Console: De tag is voorzien van de ingebouwde foutopsporing- en ondersteuningstool Google Publisher Console. Deze tool is ingeschakeld op alle pagina's met de Google-uitgeverstag. Meer informatie
  • Single Request Architecture (SRA): De browser verzendt geen afzonderlijke advertentieverzoeken naar DoubleClick-servers, maar verzendt één verzoek om alle advertentieblokken op de pagina aan de server te melden. Dit is de aanbevolen verzoekmodus, omdat hiermee geavanceerde roadblocks en betere laadtijden van pagina's mogelijk zijn. Meer informatie
  • Geautomatiseerde instelling voor interstitials: Met DFP kunt u bepalen dat uw tags bestemd zijn voor een blok buiten pagina en wordt de aanvullende code automatisch toegevoegd. U hoeft niet handmatig code toe te voegen. Meer informatie
  • SafeFrame-functie: De SafeFrame-technologie maakt transparante en gedetailleerde interactie tussen paginacontent en advertenties mogelijk, levert beheermogelijkheden voor uitgevers en voorkomt externe toegang tot gevoelige gegevens. Meer informatie
  • Ondersteuning voor responsief ontwerp: U kunt GPT gebruiken om responsieve advertenties te maken die passen in de browsers van bezoekers aan uw website. Dit betekent dat uw advertenties er altijd goed uitzien, ongeacht of uw bezoekers een computer, tablet of smartphone gebruiken. Meer informatie
  • Automatische cachebusting: Wanneer GPT advertentieverzoeken samenstelt die overeenkomen met een paginaweergave, wordt automatisch een correlatorwaarde opgenomen, zodat u niet handmatig nog een waarde voor cachebusting aan de tag hoeft te toe voegen.* Meer informatie
    * U beschikt nog wel over de mogelijkheid de correlatorwaarde te updaten als u een nieuwe paginaweergave moet simuleren. Meer informatie

Hoe GPT werkt

De Google-uitgeverstag wordt gebruikt om de beschikbare advertentieruimtes in uw netwerk te definiëren. Als u een tag aan een pagina toevoegt, zorgt u voor een communicatiepad tussen de advertentieserver en de browser van een gebruiker. Wanneer een pagina met een Google-uitgeverstag wordt weergegeven, gebeurt het volgende:

1. Er wordt door de browser van de gebruiker een verzoek ingediend bij de advertentieserver voor gpt.js, tagging met JavaScript.

2. Met de JavaScript-tags worden een of meer verzoeken samengesteld en verzonden (afhankelijk van of SRA is ingeschakeld) naar de advertentieserver voor de advertenties die op de pagina worden getagd.

3. De advertentieserver herkent de advertentieblokken en eventuele sleutel/waarden in het verzoek.

4. De advertentieserver selecteert de best passende advertentie en stuurt deze terug.

5. De aan de advertentietag gekoppelde JavaScript-code geeft de advertentie op de pagina weer.

GPT en beveiligde pagina's (https://)

GPT werkt automatisch met beveiligde webpagina's waarvan de URL begint met https://. U hoeft de tag niet aan te passen voor weergave op een beveiligde pagina.

HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Dit is een communicatieprotocol dat is opgebouwd op basis van de protocollen TLS (Transport Layer Security) en SSL (Secure Sockets Layer). Met deze protocollen worden bepaalde elementen van de communicatie tussen de server en de client versleuteld om manipuleren en afluisteren door derden te voorkomen.