Advertentiemateriaal van derden distribueren

Sommige van uw adverteerders werken mogelijk met een advertentieserver van derden zoals Atlas of Mediaplex voor de weergave van hun advertentieteksten. Als een adverteerder u een fragment advertentiemateriaalcode (ook wel bekend als een advertentietag) stuurt die een andere advertentieserver aanroept, moet u dit advertentiemateriaal distribueren als advertentiemateriaal van derden. (Bekijk een lijst met gecertificeerde leveranciers van advertentiemateriaal van derden.)

De sleutel tot succesvolle weergave van advertenties van derden en het minimaliseren van de verschillen is ervoor te zorgen dat u macro's op de juiste manier invoegt in de code van derden.

In de meeste gevallen moet u advertentietags van derden distribueren als advertentiemateriaal van derden en niet als aangepast advertentiemateriaal om ervoor te zorgen dat macro's uit onze lijst met gecertificeerde leveranciers automatisch worden ingevoegd. Voor aangepast advertentiemateriaal worden macro's niet automatisch ingevoegd, waardoor er meer ruimte is voor fouten.

De uitzondering is wanneer u de code van derden moet aanpassen, bijvoorbeeld door een trackingpixel of andere code toe te voegen voor doeleinden met betrekking tot probleemoplossing. In deze gevallen kunt u een aangepaste sjabloon maken en de code van derden met uw wijzigingen toevoegen aan de sjabloon. Bekijk Templates voor advertentiemateriaal voor meer informatie.

Advertentiemateriaal van derden toevoegen aan uw netwerk

1. Klik op het tabblad Levering op Advertenties in de linkernavigatiebalk.
  2. Klik op Advertenties toevoegen.
  3. Begin met typen om de adverteerder te zoeken van wie u het advertentiemateriaal toevoegt. Elk advertentiemateriaal is gekoppeld aan één adverteerder.
  4. Wanneer u de juiste adverteerder heeft gevonden, klikt u op Doorgaan.
  5. Klik op Derden.
  6. Geef de naam voor uw advertentiemateriaal op.
  7. Plak de tags uit een advertentieserver van derden in het veld .
    • Als DFP uw advertentiemateriaal herkent als afkomstig van een herkende leverancier van uitgebreide content, klikt u op Macro's invoegen. DFP voegt automatisch de juiste macro's in uw codefragment in.

• Als DFP uw advertentiemateriaal niet herkent, plaatst u uw muisaanwijzer in het codefragment waar een macro geplaatst moet worden en klikt u op de bijbehorende knop om de macro in te voegen.
      Als er geen instructies in de advertentietag staan voor de locatie van de macro's of als u het niet helemaal zeker weet, vraagt u uw klant contact op te nemen met de derde partij. Laat uw klant om instructies vragen voor het invoegen van de macro's, zodat DFP het advertentiemateriaal correct kan weergeven en klikken en vertoningen kan bijhouden. Aangezien de derde partij zijn code beter kent dan wie ook, is het altijd het beste om naar de derde partij te gaan, omdat DoubleClick niet bijhoudt waar macro's moeten worden ingevoegd bij niet-gecertificeerde externe leveranciers. Meer informatie over macro's
  8. Selecteer het Formaat van doeladvertentieblok waarin het advertentiemateriaal moet worden weergegeven.
  9. (Optioneel) Geef meerdere Tracking-URL's voor vertoningen van derden Bèta op.
    Dit zijn de URL's van externe trackingservices. De trackers worden gepingd wanneer het advertentiemateriaal wordt weergegeven en DFP-macro's bevat.
  10. Klik op Opslaan en geef een voorbeeld weer van het advertentiemateriaal om ervoor te zorgen dat dit correct wordt vertoond. Als u een probleem opmerkt met het uiterlijk van het advertentiemateriaal, moet u dit met de adverteerder bespreken. (Houd er rekening mee dat zelfs als de klikken correct worden bijgehouden, DFP geen bevestiging weergeeft als het advertentiemateriaal gebruikers omleidt naar een Flash-bestand.)
If you've selected a creative for upload that doesn't match the ad unit size you specified, you'll receive an error message when you save. Select Allow creative size to differ from ad unit size to resize the ad unit. (For example, if you upload a 400x400 creative to a 300x250 ad unit, DFP will accommodate the larger creative. Or, if you upload a 200x200 creative to the same ad unit, the creative would only occupy 200x200 pixels on your page.)