Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Analyses toevoegen aan diagrammen

Stel acties in waarmee rapportgebruikers gegevenshiërarchieën en gerelateerde content in diagrammen kunnen verkennen.

Met analyses kunt u diagrammen interactiever maken, het aantal diagrammen in een rapport verminderen en het gebruikers makkelijker maken om aanvullende context over gegevens te vinden.

Stel dat u sessiegegevens wilt tonen op zowel land als plaats. In plaats van 2 diagrammen in uw rapport op te nemen, kunt u 1 diagram met analyse toevoegen.

In dit artikel vindt u een overzicht van de verschillende typen analyses in Looker Studio en hoe u deze in diagrammen implementeert.

Ga naar de tutorialpagina Uw gegevens gedetailleerder analyseren voor meer informatie over hoe u analyses gebruikt als u rapporten bekijkt.

Op deze pagina:

Analyses in Looker Studio

Met analyses kunt u detailniveaus en meer context over de gegevens in een diagram bekijken.

Er zijn verschillende typen analyses:

• Met de analyse Details kunnen gebruikers van een hoger detailniveau naar een lager niveau gaan (bijvoorbeeld gedetailleerder analyseren van Land naar Plaats) en van een lager detailniveau naar een hoger niveau (bijvoorbeeld minder gedetailleerd analyseren van Plaats naar Land).

Met de instelling Details kunnen gebruikers ook de dimensies in een rapport wijzigen of omwisselen. Als bijvoorbeeld de analysevelden Land, Staat en Plaats beschikbaar zijn, kan een gebruiker tussen deze velden in een diagram wisselen om de statistieken uit te splitsen voor een ander detailniveau, zonder het rapport meer of minder gedetailleerd te analyseren.

• Met de analyse Dieper doorgaan kunnen gebruikers naar gerelateerde content navigeren met een vooraf ingestelde URL.
De analyse Dieper doorgaan is alleen beschikbaar voor dimensies in tabeldiagrammen.

Voorbeeld van analyses voor tabeldiagrammen

In tabeldiagrammen worden analyses getoond aan gebruikers in de tooltip die verschijnt als ze de cursor op een gegevenspunt in een diagram plaatsen.

Als een gebruiker bijvoorbeeld de cursor op de staat Californië plaatst in een tabeldiagram waarin het aantal FAA-vluchten per bestemming wordt getoond, kan die op de optie Analyses klikken om de opties te bekijken die beschikbaar zijn om de gegevens gedetailleerder te analyseren.

Analyses in de tooltip voor Californië omvatten een schakelaar voor Filteren op Californië, de analysevelden DestStateName, DestCityName en Dest, en een link Dieper doorgaan voor een Google-zoekopdracht per staat.

De gebruiker kan dan een van de volgende acties uitvoeren. Voorbeeld:

• De gebruiker kan de dimensie DestStateName omwisselen voor de dimensie DestCityName of Dest om de aggregaties Aantal records voor plaatsen of luchthavens te tonen in plaats van staten.

• De gebruiker kan de schakelaar Filteren op 'Californië' aanzetten om de diagramresultaten te beperken tot Californië.

• De gebruiker kan op de pijl-omhoog en -omlaag in de menukop Analyses klikken om het detailniveau van een diagram te wijzigen.

• De gebruiker kan de schakelaar Filteren op 'Californië' aanzetten om gedetailleerdere recordaantallen te tonen voor DestCityName of Dest die in Californië in.

• De gebruiker kan op Via Google zoeken op staat klikken om dieper door te gaan naar een Google-zoekopdracht voor meer context over een staat.

Voorbeeld van analyses voor kolomdiagrammen

In andere diagramtypen, zoals kolomdiagrammen, kunnen gebruikers gedetailleerder analyseren met een van deze opties:

1. De pijlen Minder gedetailleerd en Details die in de koptekst van een diagram worden getoond als een gebruiker de cursor op een diagram plaatst.
  2. De optie Minder gedetailleerd of Details in het menu met 3 stippen Meer dat in de kop van een diagram wordt getoond als een gebruiker de cursor op een diagram plaatst.

De gebruiker kan ook de opties Minder gedetailleerd of Details gebruiken als die met de rechtermuisknop op een diagram klikt.

Als een gebruiker bijvoorbeeld op de pijl Details klikt in een kolomdiagram waarin het aantal FAA-vluchten per staat van bestemming wordt getoond, toont het diagram de diagramgegevens voor de volgende dimensie die is gedefinieerd in de analysehiërarchie. namelijk DestCityName.

De pijl-omlaag toont de tekst Details van DestStateName naar DestCityName.

Vereisten voor de analyse Details

Als u details aan een diagram wilt toevoegen, definieert u een dimensiehiërarchie. De hiërarchie bepaalt de detailniveaus die een diagram kan tonen als gebruikers meer of minder gedetailleerd analyseren. Voorbeelden van hiërarchieën zijn:

• Datum (Jaar, Maand, Dag)
  • Geografie (Land, Regio, Plaats)
  • Product (Afdeling, Categorie, SKU)
  • Google Analytics-gebeurtenissen (Gebeurteniscategorie, Gebeurtenisactie, Gebeurtenislabel)
De volgorde waarin u de dimensies aan de hiërarchie toevoegt, is belangrijk. Als best practice raden we u aan om hiërarchieën te definiëren van het meest algemene tot het meest specifieke detailniveau. De geografische hiërarchie Land, Plaats, Regio kan bijvoorbeeld ongewenste resultaten opleveren, omdat deze van een algemeen niveau naar een gedetailleerder niveau gaat en dan weer terug naar een algemener niveau.

Analyses toevoegen aan tabeldiagrammen

Voor tabeldiagrammen werkt het toevoegen van analyses anders dan voor andere diagramtypen.

Een actie voor Details toevoegen aan tabeldiagrammen

Zo voegt u de analyse Details toe aan tabeldiagrammen:

1. Bewerk uw rapport.
  2. Voeg een nieuw diagram toe of selecteer een bestaand diagram.
  3. Klik in het deelvenster Eigenschappen op het tabblad Instellen.
  4. Klik in het gedeelte Dimensie op het gegevenstype-icoon van het veld om het veld te bewerken.
  5. Klik op Analyse toevoegen om het menu Analyse toevoegen te openen.
  6. Sleep in het gedeelte Details dimensies uit het deelvenster Gegevens of klik op + Veld toevoegen om dimensies toe te voegen. Elke dimensie die u toevoegt, wordt een extra detailniveau waarop gebruikers kunnen analyseren of dat ze kunnen omwisselen in een diagram. U kunt de volgorde van de dimensies wijzigen door de dimensies in het gedeelte Details te slepen om de analysehiërarchie in te stellen.
  7. Klik onderaan het menu Analyse toevoegen op de knop Toepassen.
U kunt analyses voor Details toevoegen aan meerdere dimensies in een tabeldiagram.

Velden voor Details bewerken of verwijderen uit tabeldiagrammen

Zo bewerkt u detailvelden of verwijdert u ze uit een tabeldiagram:

1. Bewerk uw rapport.

2. Selecteer het diagram dat u wilt bewerken.

3. Klik in het deelvenster Eigenschappen op het tabblad Instellen.

4. Klik in het gedeelte Dimensie op het gegevenstype-icoon van het veld om het veld te bewerken.

5. Klik op Analyse toevoegen om het menu Analyse toevoegen te openen.
  6. In het gedeelte Details kunt u detailvelden bewerken of verwijderen.
    1. Als u velden wilt bewerken, sleept u dimensies uit het deelvenster Gegevens of klikt u op + Veld toevoegen om naar wens extra dimensies toe te voegen. U kunt de volgorde van de dimensies ook wijzigen door de dimensies in het gedeelte Details te slepen.

2. Als u een veld wilt verwijderen, plaatst u de cursor op een veldnaam en klikt u op het inline icoon X dat verschijnt.

7. Klik onderaan het menu Analyse toevoegen op de knop Toepassen.

Links voor Dieper doorgaan toevoegen aan tabeldiagrammen

Volg deze stappen om de analyse Dieper doorgaan voor tabeldiagrammen aan te zetten:

1. Een rapport bewerken
  2. Voeg een nieuw diagram toe of selecteer een bestaand diagram.
  3. Klik in het deelvenster Eigenschappen op het tabblad Instellen.

4. Klik in het gedeelte Dimensie op het gegevenstype-icoon van het veld om het veld te bewerken.

5. Klik op Analyse toevoegen om het menu Analyse toevoegen te openen.

6. Klik in het gedeelte Dieper doorgaan, naast Uitgebreide link, op + URL toevoegen om de aanpassingsopties voor links voor dieper doorgaan uit te vouwen.

7. Voer in het tekstvak Weergavenaam de beschrijvende tekst in die u aan gebruikers wilt tonen in het menu Analyses van een diagramtooltip. Als u bijvoorbeeld naar een gerelateerde Salesforce-pagina linkt, kunt u de weergavetekst instellen op 'Naar Salesforce navigeren'.

8. Voer in het tekstvak URL de URL van de webpagina in.

9. Klik op de knop Opslaan om uw instellingen op te slaan. U kunt ook op Annuleren klikken om de aanpassingsopties voor links voor Dieper doorgaan te sluiten.

10. Herhaal stap 6 tot en met 9 om extra links voor Dieper doorgaan toe te voegen.

11. Klik onderaan het menu Analyse toevoegen op de knop Toepassen.

U kunt meerdere links voor Dieper doorgaan aan een dimensie toevoegen.

Links voor Dieper doorgaan bewerken of verwijderen uit tabeldiagrammen

Zo bewerkt u links voor dieper doorgaan of verwijdert u ze uit een tabeldiagram:

1. Bewerk uw rapport.

2. Selecteer het diagram dat u wilt bewerken.

3. Klik in het deelvenster Eigenschappen op het tabblad Instellen.

4. Klik in het gedeelte Dimensie op het gegevenstype-icoon van het veld om het veld te bewerken.

5. Klik op Analyse toevoegen om het menu Analyse toevoegen te openen.

6. In het gedeelte Dieper doorgaan kunt u links bewerken of verwijderen.

1. Als u een link wilt bewerken, selecteert u de linknaam om de aanpassingsopties voor links voor Dieper doorgaan uit te vouwen. Breng de gewenste wijzigingen aan in de velden Weergavenaam of URL.

2. Als u een URL wilt verwijderen, selecteert u de linknaam om de aanpassingsopties voor links voor Dieper doorgaan uit te vouwen en klikt u op het prullenbakicoon.

7. Klik onderaan het menu Analyse toevoegen op de knop Toepassen.

Analyses toevoegen aan andere diagramtypen

Volg deze stappen om analyses toe te voegen aan andere diagrammen:

1. Bewerk uw rapport.

2. Voeg een nieuw diagram toe of selecteer een bestaand diagram.

3. Klik in het deelvenster Eigenschappen op het tabblad Instellen.

4. Zet in het gedeelte Dimensie de schakelaar Details aan om het gedeelte met analyseopties uit te vouwen.

5. Sleep dimensies vanuit het deelvenster Gegevens of klik op + Veld toevoegen om dimensies toe te voegen aan het gedeelte Dimensie. Elke dimensie die u toevoegt, wordt een extra detailniveau waarop u kunt analyseren.

U kunt de volgorde van de dimensies wijzigen door de dimensies in het gedeelte Dimensie te slepen om de analysehiërarchie in te stellen.

6. Selecteer een dimensie in het dropdownmenu Standaard detailniveau om een standaarddimensie in te stellen voor het diagram.
Analyses zijn niet beschikbaar voor diagrammen zonder dimensies, zoals scorekaarten en bullet-diagrammen.

Analyses uit andere diagramtypen bewerken of verwijderen

Volg deze stappen om analyses uit te zetten voor andere diagrammen:

1. Bewerk uw rapport.

2. Selecteer het diagram dat u wilt bewerken.

3. Selecteer het tabblad Instellen in het deelvenster Eigenschappen.

4. In het gedeelte Dimensie kunt u analysevelden bewerken of verwijderen, of analyses uitzetten.

1. Als u analysevelden wilt bewerken, sleept u dimensies uit het deelvenster Gegevens of klikt u op + Veld toevoegen om naar wens extra dimensies toe te voegen. U kunt de volgorde van de dimensies ook wijzigen door de dimensies in het gedeelte Dimensie te slepen.

Daarnaast kunt u een andere dimensie selecteren in het dropdownmenu Standaard detailniveau om de standaarddimensie voor het diagram te wijzigen.
    2. Als u een veld wilt verwijderen, plaatst u de cursor op een veldnaam en klikt u op het inline icoon X dat verschijnt.
    3. Als u analyses wilt uitzetten, zet u de schakelaar Details uit.

Beperkingen en overwegingen voor analyses

• Analyses zijn niet beschikbaar voor communityvisualisaties.

• Analyses zijn niet beschikbaar voor diagrammen zonder dimensies, zoals scorekaarten en bullet-diagrammen.

• U kunt aanvullende detailniveaus in draaitabellen bekijken door Uitvouwen/samenvouwen aan te zetten. Daarna kunt u de gegevens uit de dimensiehiërarchie in de draaitabel weergeven of verbergen door in de kolomkop op + en – te klikken. Meer informatie over draaitabellen

• Geodiagrammen ondersteunen niet alle geografische veldtypen binnen alle zoomgebieden. Raadpleeg Referentie voor geodiagrammen voor meer informatie.