Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Gegevens uit een diagram exporteren

Download gegevens uit diagrammen.

U kunt Looker Studio gebruiken om inzicht te krijgen in uw gegevens en die gegevens vervolgens exporteren voor gebruik in andere tools.

In dit artikel vindt u het volgende:

Gegevens uit een diagram exporteren

1. Open het rapport.
  2. Plaats de muisaanwijzer op het diagram dat u wilt exporteren.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het diagram of klik op Meer opties en selecteer Exporteren.
  4. Geef een naam op voor de export en selecteer een van de opties onder Exporteren als:
    • Csv: er wordt een door komma's gescheiden tekstbestand gemaakt.
    • Csv (Excel): er wordt een door komma's gescheiden tekstbestand gemaakt waarin niet-ASCII-tekens correct zijn gecodeerd voor gebruik in Excel™.
    • Google Spreadsheets: uw gegevens worden rechtstreeks naar Google Spreadsheets gestuurd.
  5. Selecteer de optie Waardenotatie behouden als u de in Looker Studio toegepaste getal- en datumnotatie wilt behouden in de geëxporteerde gegevens.

Ziet u het menu Meer opties niet?

Het kan voorkomen dat het menu Meer opties verborgen is achter andere componenten op de pagina. Als u het rapport kunt bewerken, probeer dan de ruimte rond de diagrammen te vergroten.

Het is ook mogelijk dat de eigenaar van het rapport niet toestaat dat gegevens worden geëxporteerd (zie hieronder).

Hoe gegevens exporteren werkt

Bij een gegevensexport worden de gegevens uit een diagram opgeslagen in een door u geselecteerde bestandsindeling. (Er wordt geen afbeelding van het diagram opgeslagen. De export is beperkt tot de gegevens.)

De functie om gegevens te exporteren is beschikbaar in de weergavemodus. Gegevens exporteren werkt op basis van afzonderlijke diagrammen. Alleen de gegevens die voor u beschikbaar zijn in het betreffende diagram, worden geëxporteerd. Eventuele filters, periodekiezers of Google Analytics-segmenten die op dit moment van toepassing zijn, worden ook toegepast op de geëxporteerde gegevens. Zo kunt u het Looker Studio-rapport gebruiken om uw gegevens te verfijnen voordat u ze exporteert.

Exporteren vanuit tabellen

U kunt bepalen hoeveel gegevens u uit een tabel wilt exporteren met de optie Paginering tonen op het tabblad STIJL van de tabel en de optie Rijen per pagina op het tabblad GEGEVENS.

• Als Paginering tonen aanstaat, worden alle gegevens in de tabel geëxporteerd. Het aantal rijen per pagina heeft geen invloed op de hoeveelheid geëxporteerde gegevens.
  • Als Paginering tonen uitstaat, wordt alleen het aantal rijen geëxporteerd dat in de tabel wordt weergegeven.

Voorkomen dat anderen gegevens exporteren

U kunt voorkomen dat andere mensen gegevens uit uw rapport exporteren als onderdeel van de opties voor delen die voor het rapport beschikbaar zijn. Meer informatie

Beperkingen voor gegevens exporteren uit een diagram

U kunt maximaal 750.000 rijen gegevens vanuit een diagram exporteren.

Een rapport insluiten