Koppelen aan Firebase (via BigQuery)

Data Studio koppelen aan Firebase Analytics.

Firebase is het Analytics-platform voor mobiele apps van Google. Met Firebase kunt u gebruikers, gegevens en analyses delen op verschillende platformen. Dit betekent dat uw gebruikers steeds dezelfde ervaring hebben, welk apparaat ze ook gebruiken, en dat u prestaties op één plek kunt beheren.

Meer informatie over Firebase.

Met Data Studio kunt u uw onbewerkte Firebase Analytics-gegevens verwerken tot informatieve, volledig aanpasbare rapporten die eenvoudig lees- en deelbaar zijn. Data Studio maakt hiervoor gebruik van de BigQuery-connector. Wanneer u uw Firebase-app koppelt aan BigQuery, kunt u uw BigQuery-dataset prachtig visualiseren in Data Studio.

Koppelen aan Firebase via BigQuery

Data Studio helpt u op weg met twee voorbeeldrapporten. Deze zijn gebaseerd op een uitgebreide reeks statistieken en dimensies die beschikbaar zijn in uw BigQuery-schema. Meer informatie vindt u in dit artikel in het Helpcentrum van Firebase.

Als u BigQuery-gegevensbronnen in Data Studio wilt maken, raadpleegt u het artikel BigQuery-connector.