Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Toegevoegde rapporten en gegevensbronnen beheren

De relatie tussen rapporten en gegevensbronnen bekijken en beheren.
In dit artikel:

Toegevoegde gegevensbronnen beheren

1. Bewerk uw rapport.
  2. Selecteer Bronnen en vervolgens Toegevoegde gegevensbronnen beheren.

U ziet de volgende informatie:

Type

Ingesloten gegevensbronnen maken deel uit van het rapport en kunnen alleen worden gebruikt in het rapport waarin ze zijn gemaakt. U kunt de gegevensbron vanuit het rapport bewerken. Als u het rapport deelt of kopieert, worden alle ingesloten gegevensbronnen ook gedeeld en gekopieerd. Meer informatie

Herbruikbare gegevensbronnen bestaan als afzonderlijke componenten en kunnen in meerdere rapporten worden gebruikt. U kunt een herbruikbare gegevensbron bewerken vanuit het rapport of via de homepage van Looker Studio.

Gebruikt in rapport

Geeft het aantal diagrammen weer dat elke gegevensbron gebruikt.

Status

Geeft aan of de gegevensbron correct werkt of dat er een probleem is met de verbinding van de gegevensbron.

Problemen met de verbinding

Als u problemen ondervindt met de verbinding van de gegevensbron, kan dat betekenen dat er iets niet meer klopt met de rechten voor een gegevensbron van een rapport. Op diagrammen op basis van deze gegevensbron wordt het volgende bericht weergegeven: 'Kan gegevens niet ophalen'. De gegevensbron moet aan dit rapport worden toegevoegd.'

Dat kan gebeuren als de persoon die de gegevensbron aan het rapport heeft toegevoegd, uw organisatie verlaat of geen rechten meer heeft om de gegevensbron te openen. In dat geval moet iemand anders die toegangsrechten heeft voor die gegevensbron, deze opnieuw toevoegen voordat de diagrammen weer werken. Als u over deze rechten beschikt, ziet u een link om toegang aan te vragen.

Bewerken

Klik op deze link om de gegevensbron te bewerken. Voor een herbruikbare gegevensbron moet u bewerkingsrechten voor de gegevensbron hebben.

Verwijderen

Als u de gegevensbron aan het rapport heeft toegevoegd, kunt u deze verwijderen en uw claim voor die gegevensbron vrijgeven. Alle componenten die de betreffende gegevensbron hebben gebruikt, geven een melding in plaats van gegevens weer.

Voer een van de volgende handelingen uit als u niet meer functionerende diagrammen of bedieningselementen wilt herstellen:

• Voeg de gegevensbron opnieuw toe aan het rapport.
  • Selecteer een andere gegevensbron voor de betreffende diagrammen of bedieningselementen.
  • Verwijder de betreffende diagrammen of bedieningselementen.

Opmerking: Als u een component wijzigt zodat een andere gegevensbron wordt gebruikt, wordt de oorspronkelijke gegevensbron niet uit het rapport verwijderd.

Een gegevensbron toevoegen

Klik op EEN GEGEVENSBRON TOEVOEGEN.

1. Zo maakt u een nieuwe gegevensbron:
    1. Op het tabblad Aan gegevens koppelen kunt u een connector selecteren, een nieuwe gegevensbron maken en deze toevoegen aan uw rapport:
      1. Selecteer het type gegevens dat u wilt visualiseren.
      2. Geef uw account of andere gegevens op.
      3. Klik rechtsonder op Toevoegen.
  2. Op het tabblad Mijn gegevensbronnen kunt u een bestaande gegevensbron aan uw rapport toevoegen:
    1. Zoek de gewenste gegevensbron.
      1. Klik rechtsonder op Toevoegen.

Toegevoegde rapporten beheren

Zo bekijkt u de rapporten die een bepaalde gegevensbron gebruiken:

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Navigeer naar het tabblad GEGEVENSBRONNEN.
  3. Zoek de gegevensbron die u wilt beheren en klik op het optiemenu Meer opties.
  4. Klik op Toegevoegde rapporten beheren.

Het dialoogvenster Toegevoegde rapporten beheren dat een gegevensbron toont die aan 2 rapporten is toegevoegd.

• In de kolom Status ziet u of de gegevensbron correct is toegevoegd. Zo niet, dan verschijnt een waarschuwingsicoon.
  • Gebruikt in rapport geeft aan of er diagrammen of bedieningselementen zijn die naar de gegevensbron verwijzen. Zo weet u zeker dat het veilig is om een gegevensbron te verwijderen.
  • Voeg een gegevensbron opnieuw toe aan een rapport door in de kolom Actie op Toevoegen te klikken.
  • Verwijder een gegevensbron uit het rapport door te klikken op Verwijderen Gegevensbron loskoppelen .