Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Koppelen aan Google Spreadsheets

Koppel aan een werkblad of bereik in Google Spreadsheets.

Google Spreadsheets maakt deel uit van het pakket productiviteits-apps binnen Google Documenten. Met Google Spreadsheets kunt u online spreadsheets maken en opmaken, en tegelijk met andere mensen aan deze spreadsheets werken. Met de Google Spreadsheets-connector van Looker Studio heeft u toegang tot gegevens die opgeslagen zijn in een werkblad van Google Spreadsheets.

In dit artikel:

Koppelen aan Google Spreadsheets

Een gegevensbron van Google Spreadsheets kan aan maximaal één werkblad in een Google-spreadsheet worden gekoppeld.

Koppelen:

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Klik linksboven op de homepage van Looker Studio op Het icoon Maken. Maken en selecteer Gegevensbron.
  3. Selecteer de connector Google Spreadsheets.
  4. Selecteer een spreadsheet en een werkblad.
    U kunt koppelen aan spreadsheets van uzelf of aan spreadsheets die met u zijn gedeeld. U kunt ook de URL gebruiken van een Google-spreadsheet waartoe u toegang heeft.
  5. Configureer een van de gegevensbronopties (zie hieronder).
  6. Klik rechtsboven op VERBINDEN.
    1. Het deelvenster met gegevensbronvelden verschijnt.
    2. De gegevensbron is nu aan uw dataset gekoppeld.

Alle kolommen die u in de koppeling heeft opgenomen, worden nu getoond als velden in de gegevensbron. Zie Gegevensbronnen maken en bewerken voor meer informatie over hoe u uw gegevensbron kunt configureren.

Opties

Met Eerste rij als kop gebruiken wordt de eerste rij van het werkblad gebruikt voor de veldnamen in de gegevensbron. Als deze optie niet is geselecteerd, gebruiken de veldnamen de kolomindex (A, B, C, enzovoort).

Met Verborgen en gefilterde cellen opnemen kunt u deze gegevens opnemen in of uitsluiten van de gegevensbron. De standaardwaarde is dat deze velden worden opgenomen. Deze optie is alleen van toepassing op filters en niet op gefilterde weergaven. Meer informatie over filters vindt u in het Helpcentrum voor Spreadsheets.

Bij Optioneel bereik kunt u een celbereik in het geselecteerde werkblad definiëren. Gebruik de standaardsyntaxis voor kolom en rij om het bereik te definiëren, bijv.: A1:Z26.

Bewerken van rapportvelden

Met de gegevensbronoptie Bewerken van rapportvelden kunnen rapportbewerkers velddefinities wijzigen op diagramniveau. Door velddefinities in het rapport te bewerken, kunt u uw rapporten sneller en eenvoudiger aanpassen. Meer informatie

De gegevensbron instellen

In het deelvenster met gegevensbronvelden stelt u de gegevensbron in door de namen van de velden te wijzigen, beschrijvingen en berekende velden toe te voegen, en gegevenstypen en aggregaties te wijzigen. Meer informatie over werken met gegevensbronvelden

Bepalen voor wie de gegevens zichtbaar zijn

Bovenaan het deelvenster Velden kunt u de inloggegevens voor de gegevensbron wijzigen. Inloggegevens bepalen wie de gegevens van deze gegevensbron kan bekijken.

Met de optie INLOGGEGEVENS VAN DE EIGENAAR kunnen andere mensen rapporten bekijken of maken waarvoor gebruik is gemaakt van deze gegevens, zonder dat ze zelf toegang tot de dataset hebben.

Met de optie INLOGGEGEVENS VAN DE KIJKER moet iedere gebruiker van de gegevensbron zijn of haar eigen inloggegevens invoeren om toegang tot de dataset te krijgen.

Meer informatie over inloggegevens voor gegevensbronnen

Een nieuw rapport vanuit de gegevensbron maken

1. Klik rechtsboven op RAPPORT MAKEN.
    1. De Rapporteditor wordt weergegeven.
  2. Klik op AAN RAPPORT TOEVOEGEN.
    1. Daarmee voegt u de gegevensbron toe aan het rapport.
    2. U kunt nu diagrammen en bedieningselementen maken die gegevens uit deze gegevensbron halen.

Bent u nog niet bekend met Looker Studio?

Doe de tutorial Een rapport maken. Of kom meer te weten over de Rapporteditor.