Wat is er nieuw

Lees over nieuwe functies en functionaliteit in de release-opmerkingen.
Dien hier verzoeken in voor nieuwe functies of stem bestaande functieverzoeken omhoog.

Oudere releases bekijken

19 maart 2020

Productupdates

Voorwaardelijke opmaak in kleurenschaal

U kunt nu voorwaardelijke opmaak toepassen met een kleurenschaal. Zo kunt u kleuren aan uw diagrammen toevoegen die overeenkomen met minimum, middelpunt- en maximum drempels. Meer informatie

Nieuwe workflow voor gegevens toevoegen

Het is nu sneller en gemakkelijker om gegevens aan uw rapporten toe te voegen. Het proces om nieuwe rapporten te maken is gestroomlijnder geworden. En er is een nieuwe knop Gegevens toevoegen in de rapporteditor. U kunt het nieuwe proces bekijken in deze training.

Onderwerpregel en berichttekst aanpassen van geplande e-mails

U kunt nu de onderwerpregel bewerken en een aangepast bericht toevoegen aan geplande e-mails. Daarnaast wordt nu in geplande e-mails het adres van de afzender 'via Google Data Studio' weergegeven.

Nieuwe velden voor de connector voor advertenties

De Google Ads-connector biedt nu betere ondersteuning voor veilinginzichten en campagnes voor app-installatie door de volgende nieuwe velden:

• Shopping-vertoningspercentage
  • Shopping-overtreffingspercentage
  • Shopping-overlappingspercentage
  • Weergavenaam van winkel
  • Installaties
  • Kosten/installatie
  • In-app-acties
  • Kosten/in-app-acties

5 maart 2020

Productupdates

Lokale campagnevelden in Ads-connector

U kunt nu de volgende velden voor lokale campagnes toevoegen aan uw rapporten:

• Adresregel 1 voor winkellocatie
  • Adresregel 2 voor winkellocatie
  • Bedrijfsnaam voor winkellocatie
  • Plaats voor winkellocatie
  • Landcode voor winkellocatie
  • Telefoonnummer voor winkellocatie
  • Postcode voor winkellocatie
  • Provincie voor winkellocatie
  • Oproepklikken
  • Autoroute
  • Menu
  • Bestellingen
  • Ander engagement
  • Winkelbezoeken
  • Websitebezoeken
  • Oproepklikken (view-through)
  • Routebeschrijvingen (view-through)
  • Menu (view-through)
  • Bestellingen (view-through)
  • Ander engagement (view-through)
  • Winkelbezoeken (view-through)
  • Websitebezoeken (view-through)
  • Lokaal bereik (vertoningen)
  • Adresregel 1 voor winkellocatie van partner
  • Adresregel 2 voor winkellocatie van partner
  • Bedrijfsnaam voor winkellocatie van partner
  • Plaats voor winkellocatie van partner
  • Landcode voor winkellocatie van partner
  • Telefoonnummer voor winkellocatie van partner
  • Postcode voor winkellocatie van partner
  • Provincie voor winkellocatie van partner

Datum- en tijdkiezer in rapportfilters

U ziet nu de agendawidget als u filters maakt op basis van datum- en tijdvelden.

27 februari 2020

Productupdates

Meerdere voorbeeldafbeeldingen in rapport-e-mail

Geplande e-mails bevatten nu een voorbeeldafbeelding voor maximaal vijf pagina's van het bijgevoegde rapport. Als u meer dan vijf pagina's heeft geselecteerd, worden in de e-mail de eerste vijf pagina's weergegeven, samen met een opmerking dat er extra pagina's beschikbaar zijn in het bijgevoegde pdf-bestand.

20 februari 2020

Productupdates

Pagina's voor geplande e-mails selecteren

U kunt nu selecteren welke pagina's van uw rapport u wilt opnemen in de e-mail. Meer informatie

13 februari 2020

Productupdates

Filteren op het e-mailadres van de ingelogde gebruiker

U kunt nu een gegevensbron filteren zodat alleen de records worden weergegeven met het huidige e-mailadres van de ingelogde kijker. Hiermee worden de gegevens op rijniveau beveiligd. Uw gegevens moeten een e-mailveld bevatten en kijkers moeten Data Studio toestemming geven om hun e-mailadres door te geven aan de gegevensbron.

Meer informatie

Verbeterde ondersteuning voor meerdere accounts

Logt u in op meerdere Google-accounts tegelijk? Met de nieuwe accountschakelaar kunt u een van de andere accounts selecteren waarop u bent ingelogd als u toegang probeert te krijgen tot een Data Studio-item dat is gemaakt door of gedeeld met een ander account dan uw primaire account. Uw primaire account is het eerste account waarop u heeft ingelogd in uw browser.

Houd er rekening mee dat deze pagina mogelijk ook wordt weergegeven als het rapport of de gegevensbron die u wilt openen, niet bestaat.

Ondersteuning voor hotelcampagnes in Google Ads

U kunt de campagnegegevens voor hoteladvertenties nu bekijken in Data Studio-rapporten. Deze gegevens worden automatisch weergegeven in uw rapporten die aan Google Ads zijn gekoppeld. U hoeft de gegevensbron niet te vernieuwen.

6 februari 2020

Productupdates

Aanvullende velden in Advertentiegegevens

Gegevensbronnen van Google Ads bevatten nu app-, lokale en slimme-campagnegegevens. Gebruik het veld Type advertentiekanaal om het campagnetype te bekijken. Deze gegevens zijn automatisch beschikbaar in nieuwe gegevensbronnen. Als u die wilt toevoegen aan bestaande gegevensbronnen, vernieuwt u de gegevensbronvelden.

30 januari 2020

Productupdates

NULL retourneren uit CASE

CASE-instructies kunnen nu de literal NULL van de clausules THEN en ELSE retourneren. Meer informatie

23 januari 2020

Productupdates

Slimme hulplijnen in de Rapporteditor

In de Rapporteditor vindt u nu slimme hulplijnen. Hiermee kunt u de componenten op het canvas uitlijnen, de afstand ertussen wijzigen en het formaat ervan aanpassen. Op deze manier maakt u nog gemakkelijker aantrekkelijke, goed opgezette rapporten. Meer informatie

Een rapportthema extraheren uit een afbeelding

U kunt nu automatisch een aangepast thema voor uw rapporten genereren op basis van de kleuren in een afbeelding. Zo kunt u de kleuren van tekst en gegevens eenvoudig afstemmen op een afbeelding in uw rapport, zoals een logo of productfoto. U kunt ook thema's maken op basis van afbeeldingen die u uploadt of op internet vindt. Meer informatie

16 januari 2020

Productupdates

Aanvullende velden in Search Ads 360-gegevens

De Search Ads 360-connector biedt nu aanvullende velden om uw vertoningsstatistieken optimaal te visualiseren:

• Verton. (abs. top) %
  • Verton.perc. (abs. toppositie) %
  • Verton. (top) %
  • Verton.perc. (top) %
  • Verloren VP abs. top (budget)
  • Verloren VP abs. top (positie)
  • Verloren VP top (budget)
  • Verloren VP top (positie)

Meer informatie over deze velden vindt u in het Helpcentrum van Search Ads 360.

Communityvisualisaties uit de Communitygalerij toevoegen aan uw rapporten

U kunt nu gegevensvisualisaties toevoegen die zijn gemaakt door de Data Studio-ontwikkelaarscommunity, door ze te selecteren in de Communitygalerij. Meer informatie

9 januari 2020

Productupdates

Aangepaste e-mailschema's

U kunt uw rapporten nu e-mailen via een aangepast schema. U kunt het rapport bijvoorbeeld elke dinsdag en donderdag verzenden, of elke twee weken op vrijdag. Meer informatie over geplande e-mailbezorging

Opties voor vernieuwing van gegevens voor *SQL- en Cloud*-connectors

U kunt de gegevens nu elk uur, elke vier uur of elke twaalf uur voor gegevensbronnen vernieuwen op basis van de volgende connectors:

• Cloud SQL
  • MySQL
  • PostgreSQL
  • Cloud Spanner
  • Cloud Storage

Meer informatie over databaseconnectors