Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Welkom bij Looker Studio

Wat u kunt doen met Looker Studio.

Uw verhaal vertellen met gegevens

• Visualiseer uw gegevens in diagrammen en tabellen met uitgebreide instellingsmogelijkheden.
  • Koppel heel makkelijk allerlei gegevensbronnen.
  • Deel uw insights met uw team of met iedereen.
  • Werk samen met uw team aan rapporten.
  • Maak sneller rapporten met geïntegreerde voorbeeldrapporten.

Ontdek wat u kunt doen met Looker Studio.

Ontdek wat u kunt doen met Looker Studio.

Uw gegevens visualiseren

Looker Studio is een gratis tool waarmee u uw gegevens kunt omzetten in informatieve, volledig aanpasbare dashboards en rapporten die makkelijk leesbaar en deelbaar zijn. In de Rapporteditor kunt u met slepen en neerzetten het volgende doen:

• Uw gegevens visualiseren met diagrammen, zoals lijn-, staaf- en cirkeldiagrammen, geografische kaarten, vlak- en bellendiagrammen, gepagineerde gegevenstabellen, draaitabellen en meer.
  • Uw rapporten interactief maken met filters voor kijkers en instellingen voor perioden. Het element voor gegevensbeheer maakt van elk rapport een flexibele rapporttemplate waarmee iedereen zijn eigen gegevens kan bekijken.
  • Links en klikbare afbeeldingen toevoegen om productcatalogi, videobibliotheken en andere content met hyperlinks te maken.
  • Uw rapporten van annotaties en branding voorzien met tekst en afbeeldingen.
  • Stijlen en kleurthema's toepassen waarmee uw gegevens een sterke visuele zeggingskracht krijgen.

Meer informatie over hoe u rapporten maakt

Koppelen met uw gegevens

Met Looker Studio kunt u makkelijk rapporten maken op basis van gegevens uit een grote verscheidenheid aan bronnen. Programmeerkennis is hiervoor niet nodig. Binnen een paar minuten brengt u een koppeling tot stand met datasets zoals:

• databases, waaronder BigQuery, MySQL en PostgreSQL,
  • Google Marketing Platform-producten, waaronder Google Ads, Analytics, Display & Video 360 en Search Ads 360,
  • consumentenproducten van Google, zoals Google Spreadsheets, YouTube en Search Console,
  • platte bestanden via csv-upload en Google Cloud Storage,
  • socialmedia-platforms als Facebook, Reddit en Twitter,
  • gemengde gegevens uit elke combinatie van gerelateerde bronnen.

Meer informatie over hoe u uw gegevens koppelt

Delen en samenwerken

U kunt makkelijk inzichten delen met afzonderlijke personen, teams of iedereen. Nodig anderen uit om uw rapporten te bekijken of te bewerken, of stuur ze links in geplande e-mails. Voor een zo breed mogelijke verspreiding van uw gegevens kunt u uw rapporten ook insluiten op andere pagina's. Denk hierbij aan websites van Google Sites, blogposts, marketingartikelen en jaarverslagen.

Als u een Looker Studio-bestand deelt met iemand anders die bewerkingsrechten heeft, kunt u in realtime samenwerken als een team.

Meer informatie over delen

Looker Studio gebruiken in uw organisatie

Met de zakelijke functies van Looker Studio kunnen beheerders van Cloud Identity en Google Workspace gebruikers en de toegang tot Looker Studio-items beheren.

Meer informatie over functies voor zakelijke beheerders

Upgraden naar Looker Studio Pro

Krijg nóg meer zakelijke functies voor samenwerking en beheer, samen met toegang tot Google Cloud Customer Care. Meer informatie over Looker Studio Pro

Klaar om te beginnen?

Looker Studio nu proberen