Beëindiging van Google Surveys

Google Surveys en Surveys 360 zijn sinds 1 november 2022 niet meer beschikbaar. Enquêtes die dan nog lopen, krijgen voor zover mogelijk antwoorden totdat ze zijn afgerond. Historische enquêteresultaten kunnen niet meer worden gedownload.

We zijn ruim 10 jaar geleden met Surveys begonnen zodat bedrijven van elke omvang een gebruiksvriendelijke, betaalbare tool hadden om op maat gemaakt marktonderzoek uit te voeren. We willen deze missie voortzetten en zijn op zoek naar nieuwe manieren om op onderzoek gebaseerde klantinzichten op schaal te bieden aan bedrijven.

Veelgestelde vragen

Waarom wordt Surveys beëindigd?

We geloven in onze missie om bedrijven van elke omvang in staat te stellen op maat gemaakt marktonderzoek uit te voeren met een gebruiksvriendelijke, betaalbare tool. We denken alleen niet dat het bestaande product de beste manier is om dit in de toekomst te doen. Het Surveys-team werkt aan nieuwe manieren om klanten de schaal en inzichten van ons onderzoeksnetwerk te bieden via Google Ads-producten voor adverteerders-, klant- en marktonderzoek.

Heb ik nog steeds toegang tot mijn gegevens?

Nee, historische enquêteresultaten kunnen niet meer worden gedownload.

Kan ik een terugbetaling krijgen voor een recente enquête die nog niet is (of nooit wordt) afgerond?

Ja, u kunt een terugbetaling aanvragen via dit contactformulier.

Worden alle historische Surveys-gegevens nog steeds geïmporteerd in mijn Looker Studio-rapporten?

Nee, als de producten Surveys en Surveys 360 zijn beëindigd, zijn de gegevensbronnen van historische enquêtes na 1 december 2022 niet meer beschikbaar.

Kan ik nog steeds een kortingsbon gebruiken die ik heb?

Ja, kortingsbonnen blijven normaal werken totdat het product Surveys niet meer beschikbaar is.

Verdwijnt de Google Opinion Rewards-app ook?

Nee, we blijven ons inzetten om consumenteninzichten op schaal te meten. De Google Opinion Rewards-app is een essentieel onderdeel daarvan.

Ik ben een uitgever. Wat betekent dit voor mij en mijn inkomsten?

Zoals u misschien heeft gezien, is Google Surveys na 1 november 2022 niet meer beschikbaar. Als gevolg hiervan toont Google Opinion Rewards voor uitgevers vanaf 1 december 2022 ook geen nieuwe enquêtes meer op websites. U hoeft hiervoor niets te doen. U kunt altijd bestaande code verwijderen waarmee enquêtes op uw site worden weergegeven.