Getting started with Programmable Search Engine

Hva er programmerbar søkemotor?

Med programmerbar søkemotor kan du legge inn en søkemotor på nettsiden din for å hjelpe besøkende med å finne informasjonen de er ute etter. Siden programmerbar søkemotor er basert på Googles kjerneteknologi for søk, kan du være trygg på at brukerne dine får relevante resultater av høy kvalitet. Du kan gjøre mange tilpasninger av søkemotoren din, blant annet på følgende måter:

• Bruk utseendet og preget til nettstedet ditt i søkefeltet og på resultatsiden.
  • Bruk søkefunksjoner som for eksempel detaljnivåer, autofullføring og prioriterte resultater til å forbedre brukernes søkeopplevelse.
  • Forstå brukernes atferd ved å knytte søkemotoren din til Google Analytics.
  • Tjen penger på søkemotoren din med Google AdSense.

Hva er forskjellen mellom programmerbar søkemotor og Google Nettsøk?

Du kan konfigurere den tilpassede søkemotoren til å søke på hele Internett, på samme måte som et vanlig søk på Google.no. Det kan imidlertid hende du legger merke til noen forskjeller. Den tilpassede søkemotoren din

• fremhever resultatene dine fremfor noe annet på nettet
  • mangler enkelte Google Nettsøk-funksjoner, for eksempel personlig tilpassede resultater
  • kan bestå av et delsett av resultatene fra Google-indeksen hvis du tar med mer enn ti nettsteder