Definer og finstem søk ved hjelp av Kunnskapskartet-enheter

Kunnskapskartet brukes av Google Søk til å hjelpe brukere med å finne informasjon raskere og enklere.  Kunnskapskartet har millioner av oppføringer som beskriver enheter i den virkelige verden, for eksempel mennesker, steder og ting. Disse enhetene danner nodene i kartet, og kalles Kunnskapskartet-enheter

Tilpasset søkemotor (CSE) støtter bruk av Kunnskapskartet-enheter for å

• definere hvilke sider CSE søker i
  • opprette detaljnivå for å begrense søkeresultatene i en CSE

Definer en CSE med Kunnskapskartet-enheter

På siden Oppsett > Grunnleggende i Tilpasset søkemotor-kontrollpanelet kan du konfigurere en egendefinert søkemotor til å begrense søket til bare nettsider som omhandler spesifikke Kunnskapskartet-enheter.

For for eksempel å definere en CSE som søker gjennom hele nettet etter sider om Alphabet-selskaper, Slår du først «Søk på hele internett» PÅ. Deretter velger du «Begrens sider ved å bruke Kunnskapskartet-enheter» for å legge til de relevante Kunnskapskartet-enhetene til CSE-oppsettet.

Screenshot of CSE Control panel

Dette CSE-en returnerer sider som nevner ett eller flere av disse fem selskapene. Prøv her: https://cse.google.com/cse?cx=000888210889775888983:b2bhygxt4le

Du kan også kombinere «Nettsteder som skal søkes på» med Kunnskapskartet-enheter for å definere den tilpassede søkemotoren din. Du kan for eksempel opprette en tilpasset søkemotor som søker i alle sider om enheten «Pittsburgh» i Wikipedia, ved å legge til no.wikipedia.org til «Nettsteder som skal søkes på» og velge den aktuelle enheten:

Detaljnivå basert på Kunnskapskartet-enheter

På siden «Søkefunksjoner > Detaljnivå» i CSE-kontrollpanelet kan du legge til Kunnskapskartet-enheter i et CSE-detaljnivå. Når du har valgt detaljnivå, får du bare treff på sider som nevner enhetene i detaljnivået (og som samsvarer med CSE-definisjonen på toppnivå).

Vi kan for eksempel avgrense en CSE til å handle om Kunnskapskartet-enheten «basketball»:

Screenshot of CSE control panel

Deretter legger du til detaljnivåer, som NBA, WNBA, College, OL-basketball og basketballutstyr. Dette detaljnivået returnerer for eksempel sider som handler om både basketball (fra CSE-definisjonen på toppnivå) og sportsutstyr, sko eller drakter:

Screenshot of CSE control panel

Prøv her: https://cse.google.com/cse?cx=000888210889775888983:-nzsrilglze