Definer og juster søgning ved hjælp af Infokort-enheder

Infokortet bruges af Google Søgning til at hjælpe brugerne med at finde oplysninger hurtigere og nemmere.  Infokortet har millioner af poster, der beskriver virkelige enheder såsom personer, steder og ting. Disse enheder spiller en central rolle på kortet og kaldes Infokort-enheder

Med den tilpassede søgemaskine kan Infokort-enheder bruges til følgende

• Definere, hvilke sider den tilpassede søgemaskine skal søge på.
  • Oprette justeringer til at indsnævre søgeresultaterne fra en tilpasset søgemaskine.

Definer en tilpasset søgemaskine med Infokort-enheder

Du kan konfigurere din tilpassede søgemaskine til at begrænse søgninger til de websider, der omhandler bestemte Infokort-enheder, ved at bruge siden "Konfiguration > Grundlæggende" i kontrolpanelet for den tilpassede søgemaskine.

Hvis du f.eks. vil definere en tilpasset søgemaskine, der skal søge efter sider om Alphabet-virksomheder på hele nettet, skal du slå indstillingen "Søg på hele nettet" "TIL" og derefter bruge vælgeren "Begræns sider ved hjælp af Infokort-enheder" til at føje de relevante Infokort-enheder til konfigurationen af den tilpassede søgemaskine.

Screenshot of CSE Control panel

Denne tilpassede søgemaskine returnerer alle sider, der omtaler en af de fem virksomheder. Prøv det her: https://cse.google.com/cse?cx=000888210889775888983:b2bhygxt4le

Du kan også definere din tilpassede søgemaskine ved at kombinere "Websites, der skal søges på" med Infokort-enheder. Hvis du f.eks. vil oprette en tilpasset søgemaskine, der søger på alle Wikipedia-sider, som omhandler enheden "Pittsburgh", kan du føje en.wikipedia.org til "Websites, der skal søges på" og vælge den relevante enhed:

Justeringer, der er baseret på Infokort-enheder

Infokort-enheder kan føjes til en justering af en tilpasset søgemaskine på siden "Søgefunktioner > Justeringer" i kontrolpanelet for den tilpassede søgemaskine. Når justeringen er valgt, er det kun sider, der omtaler justeringens enheder (og som matcher definitionen af den tilpassede søgemaskine på øverste niveau), der returneres.

Vi kan f.eks. definere en tilpasset søgemaskine, så den omhandler Infograf-enheden "Basketball":

Screenshot of CSE control panel

Vi kan derefter tilføje justeringer som f.eks. NBA, WNBA, Universitet, OL-basketball og sportsudstyr til basketball. Justeringen nedenfor vil f.eks. returnere sider, der omhandler både basketball (fra definitionen af den tilpassede søgemaskine på øverste niveau) og sportsudstyr, sko eller trøjer:

Screenshot of CSE control panel

Prøv det her: https://cse.google.com/cse?cx=000888210889775888983:-nzsrilglze