Over Google Site Search

Google Site Search (voorheen Google Aangepast zoeken voor bedrijven) is een versie van Google Aangepast zoeken die speciaal is ontworpen voor bedrijven die een aangepaste en door Google gehoste oplossing wensen om sites te doorzoeken, met de optie om ook websites en pagina's van derden te doorzoeken. Tegen betaling kunnen klanten met Google Site Search profiteren van technische ondersteuning, aanpassing van zoekresultaten met de XML-API, een volledig aangepast uiterlijk, optionele Google-branding en zoekresultaten zonder advertenties. Met Google Aangepast zoeken kunt u heel internet doorzoeken, maar met Google Site Search kunt u uitsluitend een specifieke set websites doorzoeken en niet heel internet.

• Ga naar http://www.google.com/sitesearch als u zich wilt registreren voor Google Site Search.
  • Als u een bestaande engine voor Google Aangepast zoeken wilt converteren naar Google Site Search, gaat u naar het configuratiescherm van uw CSE en klikt u op de tab Bedrijfsinstellingen.
  • Als u jaarlijks zoekmogelijkheden voor meer dan 500.000 zoekopdrachten moet bieden, kunt u een offline versie van Google Site Search aanschaffen. Deze offline versie is bedoeld voor bedrijven en organisaties met een groot aantal zoekopdrachten op hun websites. Voor meer informatie en prijzen voor de offline versie neemt u contact met ons op.

Met Google Site Search kunt u:

• Bezoekers van uw site de kracht en relevantie bieden van de zoektechnologie van Google
  • Uw bezoekers helpen de benodigde informatie te vinden, waardoor de conversies van uw website en de tevredenheid van gebruikers toenemen
  • Het uiterlijk van de zoekresultaten aanpassen aan uw eigen website
  • De site(s) en/of pagina's die moeten worden opgenomen in uw index opgeven en prioriteit geven
  • De bedrijfskosten verlagen door gebruik te maken van de infrastructuur van Google en de zoekoplossing te laten hosten door Google

Over het algemeen doorzoekt Google Site Search een set sites die u specificeert. U kunt Google Site Search niet configureren om heel internet te doorzoeken. Als gevolg hiervan is het onwaarschijnlijk dat uw resultaten overeenkomen met de resultaten die u via Google Zoeken krijgt. Dit heeft verschillende redenen:

• Google Site Search is ontworpen om alleen resultaten weer te geven van gespecificeerde sites.
  • Google Site Search bevat geen functies van Google Zoeken, zoals OneBoxes, resultaten in realtime, universeel zoeken, sociale functies of gepersonaliseerde resultaten.
  • Wanneer uw Google Site Search meer dan tien sites bevat, kunnen de resultaten afkomstig zijn van een subset van onze index en kunnen ze verschillen van de resultaten van een 'site:'-zoekopdracht op Google.nl.