Anpassad sökning kontra Google.se

I allmänhet söker en anpassad sökmotor igenom ett antal webbplatser som du anger. Du kan emellertid ställa in den anpassade sökmotorn så att hela webben söks igenom. I detta fall är det emellertid inte troligt att resultatet stämmer överens med det som returneras av Googles webbsökning, och det av flera skäl:

• Även om en anpassad sökmotor är inställd på att söka igenom hela webben, är den designad att puffa för resultat från dina egna webbplatser.
  • Din anpassade sökmotor innehåller inte funktioner i Googles webbsökning, t.ex. OneBox, realtidsresultat, universell sökning, sociala funktioner eller anpassade resultat.
  • Om din anpassade sökmotor innehåller mer än tio webbplatser kan resultaten komma från en del av vårt index och kan skilja sig från resultatet av en site:-sökning på Google.se.

Försök med något av följande om du vill få mer kompletta resultat från din anpassade sökmotor:

• Välj Sök bara på inkluderade webbplatser under Sökinställningar på fliken Grunderna. Ange högst tio webbplatser på fliken Webbplatser. Varje domän som du lägger till räknas; sidorna på dem räknas inte.
  • Välj Sök på hela webben men prioritera inkluderade webbplatser under Sökinställningar på fliken Grunderna.
  • Lägg till detaljnivåer i sökmotorn som uppfyller ett av dessa krav.