Tilpasset søk vs. Google.no

Generelt søker en tilpasset søkemotor i et sett nettsteder du angir. Du kan imidlertid konfigurere den tilpassede søkemotoren din til å søke på hele nettet. I dette tilfellet er det imidlertid lite sannsynlig at resultatene samsvarer med de som gis av Google Nettsøk. Det er flere årsaker til det:

• Selv om en tilpasset søkemotor er konfigurert til å søke på hele nettet, er den laget for å fremheve resultater fra dine egne nettsteder.
  • Den tilpassede søkemotoren din omfatter ikke Google Nettsøk-funksjoner som for eksempel Onebox, sanntidsresultater, sosiale funksjoner eller personlig tilpassede resultater.
  • Hvis den tilpassede søkemotoren din inneholder mer enn ti nettsteder, kan resultatene være fra et delsett av indeksen vår og avvike fra resultatene i et «site:»-søk på Google.no.

Hvis du vil se mer fullstendige resultater i den tilpassede søkemotoren din, kan du prøve et av disse alternativene:

• I fanen Grunnleggende i kontrollpanelet, under Innstillinger, velger du Søk bare på inkluderte nettsteder. I fanen Nettsteder må du passe på at du ikke tar med mer enn ti nettsteder. Hvert domene du legger til, regnes mot denne summen, men sidene på disse domenene teller ikke.
  • I fanen Grunnleggende i kontrollpanelet, under Innstillinger, velger du Søk på hele nettet, men fremhev inkluderte nettsteder.
  • Legg til detaljnivåer inne i søkemotoren som oppfyller et av disse kravene.