Sites toevoegen

U kunt sites en pagina's afzonderlijk of in bulk opnemen in uw zoekmachine. U kunt volledige URL's intypen of gebruikmaken van URL-patronen (zoals jokertekens).

Sites opnemen in uw zoekmachine

1. Klik in het configuratiescherm aan de linkerkant op Sites.
  2. Klik onder Opgenomen sites op Sites toevoegen en voer een van de volgende acties uit:
    • Om afzonderlijke URL's toe te voegen, typt u de URL die u wilt toevoegen en specificeert u de gewenste opties.
    • Om URL's in bulk toe te voegen, klikt u op Sites in bulk opnemen en typt u de URL's die u wilt toevoegen (of plakt u deze vanuit een lijst).
  3. Klik op Opslaan.

Pagina's voor opnemen specificeren

Bij het vermelden van URL's die u wilt opnemen in of wilt uitsluiten van uw engine voor Google Aangepast zoeken, kunt u op verschillende manieren pagina's, sites en domeinen specificeren.

• Afzonderlijke pagina's: u kunt specificeren dat een afzonderlijke pagina moet worden opgenomen of uitgesloten; door bijvoorbeeld www.mijnsite.nl/mijnpagina.html te specificeren, wordt de pagina mijnpagina.html op www.mijnsite.nl opgenomen of uitgesloten.

• Gehele sites: u kunt een gehele site opgeven om te worden opgenomen of uitgesloten; door bijvoorbeeld www.mijnsite.nl/* te specificeren, worden alle pagina's op www.mijnsite.nl opgenomen of uitgesloten.

• Delen van sites: u kunt jokertekenpatronen (zie URL-patronen) gebruiken om alleen bepaalde delen van een site op te nemen. Met www.mijnsite.nl/*over* worden bijvoorbeeld alleen bestanden op www.mijnsite.nl opgenomen die de term 'over' in hun naam hebben.

• Domeinen: u kunt een heel domein specificeren door *.mijndomein.nl te gebruiken. Opmerking: wanneer u voor het eerst een engine voor Google Aangepast zoeken maakt en mijndomein.nl specificeert, zetten wij dit automatisch om in *.mijndomein.nl/*. Als dit niet het gewenste domein is, kunt u dit wijzigen via het configuratiescherm.

U kunt ook een gehele site opnemen en een deel ervan uitsluiten; u kunt bijvoorbeeld www.foo.nl/* opnemen en www.foo.nl/bar* uitsluiten. In dit geval worden alle pagina's op www.foo.nl opgenomen, behalve de pagina's die beginnen met www.foo.nl/bar.

Wanneer een resultaat overeenkomt met meerdere URL-patronen, wordt het meest specifieke URL-patroon gebruikt.

Na het maken van een engine voor Google Aangepast zoeken kunt u Google Marker gebruiken om sites op te nemen. Met Google Marker kunt u sites opslaan in uw engine voor Google Aangepast zoeken terwijl u surft over internet. Ga voor meer details naar http://google.com/coop/cse/marker.