Oväntade sökresultat

Autoslutföranden visas inte

Nyligen aktiverade eller tillagda autoslutföranden bör visas inom några timmar.
Om det har gått ett par timmar och du fortfarande inte ser några autoslutföranden kan du kontrollera att du har tagit med lämpliga webbplatser på sidan Webbplatser för den anpassade sökmotorn. För närvarande genereras inga autoslutföranden för webbplatser som inkluderas indirekt via kommentarsflöden. Google genererar autoslutföranden baserat på populära frågor för sökmotorer. Om du har ställt din sökmotor för att söka på hela webben kan det hända att andra autoslutföranden än anpassade autoslutföranden inte är tillgängliga för visning.

Uppflyttade resultat visas inte

Om fler än tre uppflyttade resultat initieras vid en sökning kommer Anpassad sökning att slumpmässigt välja ut tre uppflyttade resultat. Om du vill vara säker på att ett visst resultat flyttas upp bör du inte skapa för många uppflyttade resultat för en och samma sökterm.

För många eller för få resultat

Om du får fler resultat än väntat, kontrollera då att du har angett att du bara vill söka igenom de webbplatser som du har angett på sökmotorns kontrollpanel, inte hela webben.

Om du inte ser ett visst resultat som du väntar dig:

• Kontrollera att du har inkluderat resultatet eller mallen som matchar resultatet i din anpassade sökmotor. Var aktsam på stavfel!
  • Kontrollera att sidan du väntar dig att få se finns med i Googles index. Ett enkelt sätt att kontrollera det är att söka på Google med operatorn site: och ett par ord på sidan som sökfråga. Mer information om hur Google söker igenom och indexerar sidor och samtliga våra resurser för webbplatsinnehavare finns på Googles center för webbansvariga.

Listan Populära sökfrågor är tom

Den mest troliga förklaringen är att ingen sökfråga har förekommit tillräckligt ofta för att den ska anses vara populär.

Inaktuellt innehåll

Ibland kan sidor som inte längre finns kvar dyka upp i sökresultaten från Google Site Search/Anpassad sökning. Detta sker när Googles index inte har uppdaterats.

Vi rekommenderar att du gör detta för att ta bort sidorna från sökresultaten:

1. Begär att webbadresserna tas bort från vårt index med hjälp av Googles verktyg för webbansvariga.
  2. Eftersom det kan ta lite tid innan webbadresserna tas bort från vårt index kan du använda Anpassad sökning till att undanta sidor från anpassade sökresultat.