Opret en emnespecifik søgemaskine med schema.org-typer

Forestil dig, at du har et website om film. Det kan være, at du gerne vil give dine besøgende mulighed for at søge efter sider om film fra dit website, f.eks. på dine affilierede websites eller på hele nettet. Det kan du gøre, hvis du bruger schema.org-typer med din tilpassede søgemaskine for at oprette en emnespecifik søgemaskine.

En emnespecifik søgemaskine returnerer resultater, som indeholder den type indhold, du søger efter, og som er angivet af webmasteren for søgeresultaterne. Hvis en af dine besøgende bruger din emnespecifikke søgemaskine til at søge efter The Internship, kan du derfor være sikker på, at resultaterne handler om filmen fra 2013 og ikke om potentielle karrieremuligheder. Du kan få flere oplysninger om schema.org under Hvad er schema.org? nedenfor.

Sådan konfigurerer du din søgemaskine til at bruge schema.org-typer:

1. Vælg den søgemaskine, du vil ændre, i kontrolpanelet.
  2. Klik på Konfiguration i menuen til venstre, og åbn fanen Grundlæggende oplysninger
  3. Angiv op til 10 schema.org-typer, du vil medtage, under Begræns sider ved hjælp af schema.org-typer. Når du skriver tekst i feltet, vises der en rullemenu med forslag til schema.org-typer. Bemærk, at schema.org-typerne er i en indlejret struktur. Hvis du bruger en type såsom CreativeWork, medtages der derfor også resultater, som er undertyper til CreativeWork, f.eks. Book eller Movie.  Du kan se hele listen over typer på schema.org
  4. Hvis din søgemaskine skal finde schema.org-typer på hele nettet, skal du fjerne alle websites fra listen over Websites, der skal søges på. Hvis ikke du gør det, returnerer din søgemaskine kun de resultater fra Websites, der skal søges på, som matcher mindst én af de schema.org-typer, du har angivet.
  5. Klik på Opdater.

Hvad er schema.org?

Schema.org er et tilbud til webmastere om at bruge HTML til at opmærke indhold på måder, der anerkendes af de største søgeudbydere, bl.a. Google. Webmasteren på et website om film kan f.eks. bruge schema.org-typen "Movie" og derefter egenskaber såsom "director" eller "genre" i HTML-koden på sit website. Søgeudbydere kan bruge dataene til bedre at forstå indholdet på siden i søgeresultaterne.