Snel zoekopdrachten voorstellen met automatische aanvulling

Met automatische aanvulling krijgen gebruikers bruikbare zoekopdrachten te zien terwijl ze typen. Als iemand bijvoorbeeld 'ta' begint te typen in uw zoekmachine terwijl automatische aanvulling is ingeschakeld, worden aanvullingen zoals 'tapijt' of 'taxi' weergegeven. Google genereert deze automatische aanvullingen door diverse kenmerken van uw zoekmachine te analyseren, inclusief de inhoud van de opgenomen pagina's.

Automatische aanvullingen inschakelen:

1. Selecteer in het configuratiescherm de zoekmachine die u wilt bewerken.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Zoekfuncties en vervolgens op het tabblad Automatisch aanvullen.
  3. Klik op de schuifknop om Automatisch aanvullen inschakelen op Aan te zetten. Het kan twee tot vier dagen duren voordat automatische aanvullingen worden weergegeven in uw zoekmachine.

Aanvullingsmethode:

In het menu Geavanceerd van het tabblad 'Automatisch aanvullen' kunt u kiezen uit drie manieren om automatische aanvullingen te genereren voor uw zoekmachine:

• Voorvoegsel: alleen aanvullingen die met de zoekopdracht beginnen, worden geactiveerd.
  • Volgorde: alleen aanvullingen die de zoekopdracht in dezelfde volgorde bevatten, worden geactiveerd.
  • Elke: alle aanvullingen die de zoekopdracht bevatten, worden geactiveerd, onafhankelijk van de locatie in de aanvulling of de volgorde van de woorden.

Aangepaste automatische aanvullingen

Hoewel aanvullingen automatisch worden voorgesteld, heeft u verschillende mogelijkheden om automatische aanvullingen handmatig toe te voegen of te verwijderen. Op het tabblad Automatisch aanvullen kunt u het volgende instellen:

• Opgenomen: aanvullingen die u hier toevoegt, worden altijd weergegeven wanneer een gebruiker een overeenkomende zoekopdracht typt. U kunt ook een score van 0 tot 10.000 invoeren om de prioriteit van aanvullingen aan te geven. Aanvullingen met een hogere score worden weergegeven vóór aanvullingen met een lagere score.
  • Uitgesloten: aanvullingen die u hier toevoegt, worden nooit weergegeven, zelfs niet als een gebruiker een overeenkomende zoekopdracht typt.
  • Uitgesloten patronen: met reguliere expressies kunt u alle automatische aanvullingen uitsluiten die overeenkomen met een bepaald patroon.
  • Promoties: een URL promoten in automatische aanvullingen. Hierdoor wordt meer informatie weergegeven dan de gewone aanvulling en wordt de opgegeven URL meteen geopend voor de gebruiker. Nadat u ze heeft ingesteld, kan het 24 uur duren voordat promoties in aanvullingen worden weergegeven.