Synoniemen gebruiken om gebruikers te helpen relevante resultaten te vinden

Wellicht wilt u gebruikers helpen de informatie te vinden die ze zoeken, ook als ze in hun zoekopdracht niet precies dezelfde woorden gebruiken als in uw inhoud. Door synoniemen in te stellen kunt u de zoekopdrachten van uw gebruikers uitbreiden met varianten van een zoekterm.

U kunt bijvoorbeeld 'taart' definiëren als synoniem voor 'gebak'. Wanneer een gebruiker met uw zoekmachine zoekt naar 'gebak', worden ook resultaten voor 'taart' weergegeven.

Aangepast zoeken ondersteunt maximaal 2000 synoniemen per zoekmachine.

Een synoniem toevoegen:

1. Selecteer in het configuratiescherm de zoekmachine die u wilt bewerken.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Zoekfuncties en vervolgens op het tabblad Synoniemen.
  3. Klik op Toevoegen.
  4. Voer de Zoekterm in waarvan u verwacht dat gebruikers ernaar zullen zoeken, en een of meer Synoniemen om op te nemen in de resultaten.