Sortering av resultater

Avhengig av innholdstypen i resultatene dine kan det hende du ønsker å sortere dem på ulike måter. Du kan for eksempel sortere resultatene fra søkemotoren din etter relevans. Eller hvis søkeresultatene inneholder rike kodeutdrag med anmeldelser, ønsker du kanskje å sortere dem etter vurdering.

Se Verktøy for nettredaktører for mer informasjon om rike kodeutdrag.

Slik konfigurerer du sortering av søkeresultater:

1. Velg søkemotoren du vil endre, fra kontrollpanelet.
  2. Klikk på Søkefunksjoner i menyen til venstre, og åpne Avansert-fanen.
  3. Klikk på Sortering av resultater.
  4. Sortering etter relevans og dato er allerede tilgjengelig som standard. Hvis det er alt du trenger, klikker du bare på glidebryteren for å sette «Sortering av resultater» til .
  5. Hvis du vil legge til en annen måte å sortere på, klikker du på Legg til nøkkel.
  6. Oppgi sorteringsnøkkelen i Nøkkel-feltet. Hvis resultatene inneholder strukturerte data i form av PageMaps, skal nøkkelen være DataObject-navnet. Hvis resultatene inneholder rike kodeutdrag, skal nøkkelen være egenskapen du vil sortere etter. Du kan bruke verktøyet for testing av rike kodeutdrag for å se nøklene som er tilgjengelige for innholdet ditt.
  7. Oppgi en etikett for identifikasjon av nøkkelen din i Etikett-feltet.
  8. Klikk på Lagre.