Resultaten sorteren

Afhankelijk van het type inhoud in uw resultaten, wilt u ze wellicht op bepaalde manieren sorteren. U kunt de resultaten van uw zoekmachine bijvoorbeeld sorteren op relevantie. Maar als uw zoekresultaten rich snippets met recensies bevatten, wilt u ze wellicht sorteren op beoordeling.

Zie Webmaster Tools voor meer informatie over rich snippets.

Het sorteren van resultaten configureert u als volgt:

1. Selecteer in het configuratiescherm de zoekmachine die u wilt wijzigen.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Zoekfuncties en open het tabblad Geavanceerd.
  3. Klik op Resultaten sorteren.
  4. Standaard is sorteren op relevantie en datum al beschikbaar. Als dat alles is wat u nodig heeft, hoeft u alleen de schuifknop voor 'Resultaten sorteren' op Aan te zetten.
  5. Als u een andere sorteermethode wilt toevoegen, klikt u op Sleutel toevoegen.
  6. Voer de sorteersleutel in het veld Sleutel in. Als uw resultaten gestructureerde gegevens in de vorm van PageMaps bevatten, moet de sleutel de naam van het DataObject. Als uw resultaten rich snippets bevatten, moet de sleutel de eigenschap zijn waarop u wilt sorteren. Met de ool voor gestructureerde gegevenstests kunt u zien welke sleutels beschikbaar zijn voor uw inhoud.
  7. Voer in het veld Label een label in om uw sleutel te identificeren.
  8. Klik op Opslaan.