Indexera sidor som ska ingå i sökresultaten

Om webbplatsens innehåll ska ingå i resultatet från din anpassade sökmotor måste det först inkluderas i Googles index. Googles index liknar ett index i ett bibliotek, som innehåller information om alla böcker som finns i biblioteket. I stället för böcker innehåller Googles index en lista med alla webbsidor som Google känner till. När Google besöker din webbplats identifieras nya och uppdaterade sidor och Googles index uppdateras.

Om du vill se vilka sidor på webbplatsen som finns i Googles index kan söka på Googles webbsökning efter ”site:minwebbplats.com”.

Om du vill att fler sidor ska ingå i Googles index skickar du begäranden om indexering via Google Search Console. Dessa begäranden ändrar indexet för både Google Sök och sökning via ASM. Webbplatsen eller webbadressmallen måste stå med i avsnittet Webbplatser som ska genomsökas under fliken Grundläggande information i avsnittet Konfiguration i ASM-konfigurationen om ASM ska kunna identifiera begäran om indexering. Genomsökning och indexering kanske inte sker omedelbart.

Läs mer om hur du indexerar enskilda webbadresser eller webbadresser som länkas från en sida med Google Search Console. Eller läs mer om hur du skapar och skickar in en webbplatskarta med Google Search Console.