Pagina's indexeren die moeten worden opgenomen in de zoekresultaten

De inhoud van uw site moet in de Google-index voorkomen om te kunnen worden opgenomen in de resultaten van uw aangepaste zoekmachine. De Google-index lijkt op de index van een bibliotheek, die informatie bevat over alle boeken in de bibliotheek. Maar in plaats van boeken vermeldt de Google-index alle webpagina's die Google kent. Wanneer Google uw site bezoekt, worden nieuwe en bijgewerkte pagina's gedetecteerd en wordt de Google-index bijgewerkt.

Als u wilt zien welke pagina's van uw site in de Google-index voorkomen, kunt u in Google Zoeken de zoekopdracht 'site:mijnwebsite.nl' opgeven.

Als u meer pagina's wilt opnemen in de Google-index, gebruikt u de Google Search Console om indexeringsverzoeken te verzenden. Deze verzoeken veranderen de index voor Google Zoeken en zoeken met CSE. CSE kan het indexeringsverzoek alleen herkennen als de site of het URL-patroon wordt vermeld in het gedeelte 'Sites die moeten worden doorzocht' op het tabblad Algemeen in het gedeelte 'Instellen' van de CSE-configuratie. Crawlen en indexeren worden mogelijk niet onmiddellijk uitgevoerd.

Meer informatie over hoe u afzonderlijke URL's of URL's met een link vanaf een pagina kunt indexeren met Google Search Console. Of bekijk meer informatie over hoe u een sitemap kunt maken en verzenden met Google Search Console.