Getting started with Custom Search

Hakukoneeseen sisällytettävien sivustojen valitseminen

Voit sisällyttää tai ohittaa sivustoja saman mallin mukaan. Käytettävissäsi on molemmissa tapauksissa kolme vaihtoehtoa, joista kukin toimii eri tavalla.

Sivustojen sisällyttäminen hakukoneeseen:

1. Valitse muokattava hakukone ohjauspaneelista.
  2. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Asetukset.
  3. Valitse Sivustot, joilta haetaan -kohdan Perusteet-välilehdellä Lisää
  4. Anna lisättävä URL-osoite ja valitse, haluatko sisällyttää kaikki sitä vastaavat sivut, vain kyseisen sivun tai linkitetyt sivut. Oheisessa taulukossa on lisätietoja näistä asetuksista.
  5. Valitse Tallenna.
Asetus Toiminta
Sisällytä kaikki sivut, joiden osoite sisältää tämän URL-osoitteen Kaikki URL-osoitteen sisältävät sivut valitaan sisällytettäväksi. Jos annat osoitteeksi esimerkiksi www.omasivusto.fi, osoite www.omasivusto.fi/tietoja.html sisällytetään, mutta osoitetta blogi.omasivusto.fi ei.
Sisällytä vain tämä sivu tai antamani URL-osoitemalli  Jos annat sivun osoitteen, kuten www.omasivusto.fi/tietoja.html, vain kyseinen sivu sisällytetään. Voit käyttää myös URL-osoitemalleja, kuten www.omasivusto.fi/*tietoja. Jos tarvitse lisätietoja, lue ohesta Lisätietoja URL-osoitemalleista.
Poimi linkit dynaamisesti tältä sivulta Määrittämääsi sivustoon linkitetyt sivustot tai sivut valitaan sisällytettäväksi. Voit valita, haluatko sisällyttää koko sivustoja, yksittäisiä sivuja vai linkitettyjä sivustoja. Jos esimerkiksi lisäät osoitteen www.omasivusto.fi/tietoja.html, ja sivustossa on linkki sivustoon www.sivusto2.fi, sivusto www.sivusto2.fi sisällytetään hakutuloksiin.

Sivustojen ohittaminen:

1. Valitse muokattava hakukone ohjauspaneelista.
  2. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Asetukset.
  3. Valitse Perusteet-välilehden Sivustot, joilta haetaan-kohdasta Lisäasetukset, niin näet Ohitettavat sivustot -osion.
  4. Valitse Ohitettavat sivustot -kohdassa Lisää.
  5. Anna ohitettava URL-osoite ja valitse, haluatko sisällyttää kaikki sitä vastaavat sivut, vain kyseisen sivun tai linkitetyt sivut. Oheisessa taulukossa on lisätietoja näistä asetuksista.
  6. Klikkaa Tallenna.
Asetus Toiminta
Ohita kaikki sivustot, joiden osoite sisältää tämän URL-osoitteen Kaikki URL-osoitteen sisältävät sivut valitaan ohitettavaksi. Jos annat osoitteeksi esimerkiksi www.omasivusto.fi, osoite www.omasivusto.fi/tietoja.html ohitetaan, mutta osoitetta blogi.omasivusto.fi ei.
Ohita vain tämä sivu tai antamani URL-osoitemalli  Jos annat sivun osoitteen, kuten www.omasivusto.fi/tietoja.html, vain kyseinen sivu ohitetaan. Voit käyttää myös URL-osoitemalleja, kuten www.omasivusto.fi/*tietoja. Jos tarvitse lisätietoja, lue ohesta Lisätietoja URL-osoitemalleista.
Poimi linkit dynaamisesti tältä sivulta Määrittämääsi sivustoon linkitetyt sivustot tai sivut valitaan ohitettavaksi. Voit valita, haluatko ohittaa koko sivustoja, yksittäisiä sivuja vai linkitettyjä sivustoja. Jos esimerkiksi lisäät osoitteen www.omasivusto.fi/tietoja.html, ja sivustossa on linkki sivustoon www.sivusto2.fi, sivusto www.sivusto2.fi ohitetaan hakutuloksissa.

Lisätietoja URL-osoitemalleista

URL-osoitemalleilla voit määrittää kerralla sivuston tietyn osan tai koko sivuston luetteloimatta kaikki mahdollisia sivuja. Muista, että kirjainkoko on URL-osoitemalleissa merkitsevä.

• Koko verkkotunnus: jos haluat sisällyttää koko verkkotunnuksen sisällön hakutuloksiin, anna verkkotunnus muodossa *.omasivusto.fi/*. Tämä sisällyttää kaikki verkkotunnuksen sivut, kuten sivut blogi.omasivusto.fi ja www.omasivusto.fi
  • Koko sivusto : jos haluat sisällyttää koko sivuston, määritä sivusto ja lisää sen jälkeen jokerimerkki. Esimerkiksi malli www.omasivusto.fi/* sisällyttää koko sivuston www.omasivusto.fi sisällön, mutta ei sivuston blogi.omasivusto.fi sisältöä.
  • Sivuston osat: jos haluat sisällyttää vain sivuston joitakin osia, määritä ne URL-osoitemallin avulla. Esimerkiksi malli www.omasivusto.fi/*koirat vastaa kaikkia URL-osoitteita, joiden alussa on www.omasivusto.fi/ ja joissa esiintyy sana "koirat", kuten www.omasivusto.fi/koirat.html ja www.omasivusto.fi/paljon-koiria.html. Malli www.omasivusto.fi/koirat/* sisällyttää kuitenkin vain sivut, joiden alussa on www.omasivusto.fi/koirat/. Se ei siis sisällytä sivustoa www.omasivusto.fi/koirat.html.
  • Yksittäiset sivut: jos haluat sisällyttää tiettyjä sivuja, voit käyttää kunkin sivun URL-osoitetta. Voit esimerkiksi määrittää osoitteen www.omasivusto.fi/omasivu.html, kun haluat sisällyttää sivun omasivu.html sisällön hakutuloksiin.

Tarkempia esimerkkejä on tässä taulukossa:

Malli Kuvaus Vastaa Ei vastaa
www.example.com/ Vastaa yksittäistä sivua www.example.com/
example.com/
isäntä.example.com
www.example.com/leimat
www.example.com/* Vastaa kaikkia URL-osoitteita, joiden alussa on www.example.com tai example.com www.example.com
www.example.com/leimat
example.com/leimat
isäntä.example.com/
isäntä.example.com/leimat
www.example.com/*leijat Vastaa kaikkia URL-osoitteita, joiden alussa on www.example.com/ tai example.com/ ja jotka sisältävät sanan "leijat" www.example.com/leijat.html
www.example.com/leijat/sivu2.html
www.example.com/hauskatleijat.html
www.example.com
www.example.com/leimat
www.example.com/tuote.asp*cat=Elek Vastaa kaikkia URL-osoitteita, joiden alussa on www.example.com/tuote.asp ja jotka sisältävät osan "cat=Elek" www.example.com/tuote.asp?sku=20283&cat=Elek www.example.com
www.example.com/leimat
www.example.com/*leijat*lennätys Vastaa kaikkia URL-osoitteita, joiden alussa on www.example.com/ ja jotka sisältävät sanat "leijat" ja "lennätys" ww.example.com/leijat/ohjeet/lennätys.html
www.example.com/lennätys/ohjeet/leijat.html
www.example.com/leijat/ohje.html
www.example.com/ohje/lennätys.html
*.example.com/* Vastaa kaikkia verkkotunnuksen example.com aliverkkotunnuksia www.example.com/leimat
isäntä.ylätaso.example.com/leijat
example.com/leijat/lennätys.html
example.isäntä.com