Vælg websites til din søgemaskine

Det er samme fremgangsmåde, uanset om du tilføjer eller ekskluderer sider og websites fra din søgemaskine. I begge tilfælde får du tre valgmuligheder, som hver især fungerer forskelligt.

Sådan føjer du websites til din søgemaskine:

1. Vælg den søgemaskine, du vil redigere, i kontrolpanelet.
  2. Klik på Konfiguration i menuen i venstre side.
  3. Klik på Tilføj  under fanen Grundlæggende oplysninger under Websites, der skal søges på
  4. Angiv den webadresse, du vil tilføje, og vælg, om du vil inkludere alle de sider, der matcher, den specifikke side eller linkede sider. Hvis du ikke er sikker på, hvilken mulighed du skal vælge, gennemgås de i tabellen nedenfor.
  5. Klik på Gem.
Mulighed Funktion
Inkluder alle sider, hvis adresse indeholder denne webadresse Alle de sider, der indeholder webadressen, vælges for enten at blive inkluderet eller ekskluderet. Hvis du f.eks. angiver www.mysite.com, vil der blive vist resultater for www.mitwebsite.dk/om.html, men ikke for blog.mitwebsite.dk.
Inkluder kun den specifikke side eller dette webadressemønster, som jeg har indtastet.  Hvis du angiver en bestemt side, f.eks. www.mitwebsite.dk/om.html, vil der kun blive vist resultater fra netop den side. Du kan også bruge webadressemønstre som f.eks. www.mitwebsite.dk/*om. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du bruger webadressemønstre, kan du finde flere oplysninger i afsnittet  Mere om webadressemønstre nedenfor.
Udtræk links dynamisk fra denne side Der bliver vist resultater fra de websites eller sider, der linkes til fra den side, du angiver. Du kan derefter vælge, om der skal vises resultater fra enkelte sider, delvise websites eller hele de websites, der bliver fundet i links. Hvis du f.eks. tilføjer www.mitwebsite,dk/om.html, som indeholder et link til www.mitandetwebsite.dk, vil der også blive vist resultater fra www.mitandetwebsite.dk.

Sådan ekskluderer du websites fra din søgemaskine:

1. Vælg den søgemaskine, du vil redigere, i  kontrolpanelet.
  2. Klik på Konfiguration i menuen til venstre.
  3. Gå til fanen Grundlæggende oplysninger , klik på Avanceret under Websites, der skal søges på for at udvide sektionen Websites, der skal ekskluderes .
  4. Klik på Tilføj under Websites, der skal ekskluderes.
  5. Indtast den webadresse, du vil ekskludere, og vælg, om du vil inkludere de sider, som matcher den specifikke side eller linkede sider. Hvis du ikke er sikker på, hvilken mulighed du skal vælge, gennemgås de i tabellen nedenfor.
  6. Klik på Gem.
Mulighed Funktion
Ekskluder alle sider, hvis adresse indeholder denne webadresse Alle de sider, der indeholder webadressen, vælges for enten at blive inkluderet eller ekskluderet. Hvis du f.eks. angiver www.mitwebsite.dk, vil der blive vist resultater fra www.mitwebsite.dk/om.html, men ikke fra blog.mitwebsite.dk.
Ekskluder kun denne specifikke side eller dette webadressemønster, som jeg har indtastet.  Hvis du angiver en bestemt side, f.eks. www.mitwebsite.dk/om.html, vil der kun blive vist resultater fra netop den side. Du kan også bruge webadressemønstre som f.eks. www.mitwebsite.dk/*om. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du bruger webadressemønstre, kan du finde flere oplysninger i afsnittet  Mere om webadressemønstre nedenfor.
Udtræk links dynamisk fra denne side Der bliver ikke vist resultater fra de websites eller sider, der linkes til fra den side, du indtaster. Du kan derefter vælge, om der skal vises resultater fra enkelte sider, delvise websites eller hele de websites, der bliver fundet i links. Hvis du f.eks. tilføjer www.mitwebsite.dk/om.html, som indeholder et link til www.mitandetwebsite.dk, vil der heller ikke blive vist resultater fra www.mitandetwebsite.dk.

Mere om webadressemønstre

Du kan bruge webadressemønstre for at vælge en bestemt del af et website eller hele websitet på en gang for at slippe for at skulle angive sider enkeltvis.Husk på, at der er forskel på store og små bogstaver i webadressemønstre.

• Hele domænet Hvis du vil inkludere alt på et domæne i dine søgeresultater, skal du indtaste domænet som *.mitwebsite.dk/*. Dette vil inkludere alle sider på domænet, f.eks. blog.mitwebsite.dk og www.mitwebsite.com
  • Hele websitet Hvis du vil inkludere et helt website, skal du angive websitet efterfulgt af et jokertegn. Eksempelvis vil www.mitwebsite.dk/* inkludere alt indhold på www.mitwebsite.dk, men ikke indhold på blog.mitwebsite.dk
  • Dele af et website Hvis du vil inkludere specifikke dele af et website, skal du bruge et webadressemønster til at angive, hvilke dele af websitet du vil inkludere. Eksempelvis vil www.mitwebsite.dk/*hunde matche alle de webadresser, der starter med ikke matche www.miwebsite.dk/hunde.html.
  • Enkelte sider Hvis du vil inkludere bestemte sider, kan du bruge sidens webadresse. Du kan f.eks. angive www.mitwebsite.dk/minside.html for at inkludere indholdet af minside.html i dine søgeresultater.

Der findes mere detaljerede eksempler i denne tabel:

Mønster Beskrivelse Matcher Matcher ikke
www.eksempel.dk/ Matcher en enkelt side www.eksempel.dk/
eksempel.dk/
vært.eksempel.dk
www.eksempel.dk/frimærker
www.eksempel.dk* Matcher alle de webadresser, der starter med www.eksempel.dk eller eksempel.dk www.eksempel.dk
www.eksempel.dk/frimærker
eksempel.dk/frimærker
vært.eksempel.dk/
vært.eksempel.dk/frimærker
www.eksempel.dk/*drager Matcher alle de webadresser, der starter med www.eksempel.dk/ eller eksempel.dk/ og indeholder ordet "drager" www.eksempel.dk/drager.html
www.eksempel.dk/drager/side2.html
www.eksempel.dk/sjovmeddrager.html
www.eksempel.dk
www.eksempel.dk/frimærker
www.eksempel.dk/produkt.asp*kat=Elek Matcher alle de webadresser, der starter med www.eksempel.dk/produkt.asp og indeholder ordet "kat=Elek" www.eksempel.dk/produkt.asp?sku=20283&kat=Elek www.eksempel.dk
www.eksempel.dk/frimærker
www.eksempel.dk/*drager*flyve Matcher alle de webadresser, der starter med www.eksempel.dk/ og indeholder ordene "drager" og "flyve" ww.eksempel.dk/drager/sådan/flyve.html
www.eksempel.dk/flyve/sådan/drager.html
www.eksempel.dk/drager/hjælp.html
www.eksempel.dk/hjælp/flyve.html
*.eksempel.dk/* Matcher alle underdomæner under eksempel.dk www.eksempel.dk/frimærker
vært.overordnet.eksempel.dk/drager
eksempel.dk/drager/flyve.html
eksempel.vært.dk