Getting started with Custom Search

Opret en søgemaskine

Du skal blot vælge, hvilke websites der skal søges på, og give din søgemaskine et navn for at oprette en ny Tilpasset søgemaskine.

1. Gå til startsiden for Google Tilpasset søgning, og klik på Opret en tilpasset søgemaskine eller Ny søgemaskine.
  2. Angiv det eller de websites, du vil inkludere i søgeresultaterne, i feltet Websites, der skal søges på. Du kan angive et hvilket som helst website på nettet, også selvom det ikke er dit website. Du kan også altid tilføje flere senere hen.
  3. Angiv et navn på din søgemaskine i feltet Navnet på søgemaskinen. Du finder tips til, hvordan du navngiver din søgemaskine, i retningslinjerne for branding nedenfor.
  4. Når du er færdig, skal du klikke på Opret.

Avancerede indstillinger: schema.org-typer

Under Avancerede indstillinger kan du bruge schema.org-typer for at inkludere resultater om et bestemt emne. Du kan bruge schema.org-typer på to måder:
  • Inkluder resultater med en schema.org-type fra bestemte websites
    Hvis du vil begrænse dine resultater til schema.org-typer fra bestemte websites, skal du føje de websites, du vil inkludere, til  Websites, der skal søges på og op til 10 schema.org-typer i Avancerede indstillinger.
  • Inkluder resultater med en schema.org-type fra hele nettet
    Hvis du vil inkludere et hvilket som helst website på nettet, som indeholder de schema.org-typer, som du har angivet, skal du undlade at indtaste noget i Websites, der skal søges på og tilføje op til 10 schema.org-typer i Avancerede indstillinger.

Du kan finde flere oplysninger om schema.org i Brug schema.org-typer til at oprette en emnerelateret søgemaskine

Retningslinjer for branding

Når du navngiver din søgemaskine, er der nogle ting, du skal huske på:
  • Du må ikke bruge "Google" i navnet på din søgemaskine.
  • Du må ikke bruge et registreret varemærke, medmindre du ejer det eller har tilladelse fra varemærkeindehaveren til at bruge det.
  • Det anbefales, at navnet på din søgemaskine er så kort som muligt (tre eller fire ord), da der så er bedre plads til navnet på søgemaskinens startside og i søgeresultaterne.