Hakukoneen ulkoasun muokkaaminen

Voit muokata hakukenttää ja hakutuloksia sivustosi ulkoasun ja värimaailman mukaan. Voit valita valmiin asettelun, valita valmiin teeman tai luoda oman sekä poistaa pikkukuvat käytöstä tai ottaa ne käyttöön hakutuloksissa.

Muista aina muutettuasi hakukoneen ulkoasua päivittää hakukoneen koodi sivustossasi, jotta muutokset tulevat käyttöön. Valitse Tallenna ja hae koodi ja korvaa vanha koodi uudella sivustossasi.

Hakukoneen ulkoasun valitseminen:

1. Valitse muokattava hakukone ohjauspaneelista.
  2. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Ulkoasu ja klikkaa Ulkoasu-välilehteä.
  3. Valitse hakukoneen ulkoasu. Voit valita esimerkiksi hakutulosten lisäämisen peittokuvana suoraan sivulle, avaamisen uudelle sivulle tai avaamisen uuteen sarakkeeseen.
    Huomautus: jos valitsemasi ulkoasu erottaa hakukentän ja hakutulokset toisistaan, hakukentälle ja hakutuloksille toimitetaan oma koodi eli saat kaksi koodinpätkää. Lisää molemmat koodit sivustossasi sinne, missä haluat niiden näkyvän.
  4. Valitse Tallenna ja hae koodi ja lisää uusi koodi sivustoosi.

Valmiiksi määritetyn teeman käyttäminen:

1. Valitse muokattava hakukone ohjauspaneelista .
  2. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Ulkoasu ja klikkaa Teemat-välilehteä.
  3. Valitse käytettävä teema. Voit esikatsella valitsemasi teeman oikealla näkyvässä kentässä.
  4. Valitse Tallenna ja hae koodi ja lisää uusi koodi sivustoosi.

Mainokset

Google näyttää oletusarvoisesti mainoksia ilmaisen hakukoneen tulosten yläpuolella ja oikealla puolella. Voit halutessasi poistaa tulosten yläpuolella näkyvät mainokset käytöstä. (Muista kuitenkin, että tämä saattaa pienentää mainostulojasi, jos olet yhdistänyt AdSense-tilin hakukoneeseesi.)

Hakutulosten yläpuolella näkyvien mainosten poistaminen:

1. Valitse ohjauspaneelin vasemmasta reunasta Asetukset ja valitse Ansaitse rahaa.
  2. Vaihda Mainosten asettelu: -osion Salli mainokset sivun yläreunassa -kohdan asetukseksi POIS.

Oman teeman muokkaaminen hakukoneelle

Jos mikään valmiista teemoista ei sovi sivustoosi, voit muokata hakukoneen kutakin komponenttia itse.

1. Valitse ohjauspaneelin vasemmalla näkyvästä valikosta Ulkoasu ja klikkaa Muokkaa-välilehteä.
  2. Valitse muokattava elementti vasemmalla näkyvästä kentästä.
  3. Valitse elementille kirjasin, reunuksen väri ja taustaväri.
  4. Kun olet valmis, valitse Tallenna ja hae koodi ja lisää uusi koodi sivustoosi.

Pikkukuvien ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä hakutuloksissa

1. Valitse ohjauspaneelin vasemmalla näkyvästä valikosta Ulkoasu ja klikkaa Pikkukuvat-välilehteä.
  2. Ota pikkukuvat käyttöön valitsemalla Päällä tai poista ne käytöstä valitsemalla Pois