Tilastot ja Sivustohaun Analytics-raportit

Voit seurata hakukoneesi tilastoja Täsmähaulla ja Google Analyticsilla. Täsmähaun tiedot eivät välttämättä vastaa Google Analyticsin tietoja (lisätieoja ohessa). Sinun kannattaa käyttää Täsmähaun Tilastot-sivua, kun haluat tarkan tiedon hakukoneellasi tehtyjen hakujen kokonaismäärästä. Google Analyticsin tiedot auttavat ymmärtämään käyttäjien toimintaa ja seuraamaan haun laatua.

Saat yksityiskohtaisia käyttötietoja hakukoneestasi kahdella tavalla.

• Tilastot ja lokit -sivun Tilastot-välilehdellä näytetään Täsmähakukoneen suosituimmat haut. Voit katsoa tiedot päivän, viikon, kuukauden tai vuoden ajalta tai jopa hakukoneesi koko käyttöajalta. Tilastot-sivulla on tarkat tiedot hakukoneen käytöstä ja hakujen kokonaismäärästä.

Näet sivuston suosituimmat haut (esim. helpottaaksesi käyttäjiä löytämään suositut sivut) kopioimalla Suositut verkkokyselyt -sivun ja liittämällä sen omalle sivullesi.

• Sivustohaun raportit Google Analyticsissa antavat tietoja ja tilastoja haun käytöstä sivustossasi. Jos sinulla on jo Google Analytics -tili (samalla Google-tilillä kuin hakukoneesi), nämä raportit kannattaa määrittää suoraan Täsmähaun ohjauspaneelissa. Sivustohaun raportit sisältävät seuraavat tiedot:
    • Haun käyttö: Mitä käyttäjät hakivat sivustollasi? Tarkensivatko he hakujaan? Mihin he siirtyivät haun jälkeen?
    • Suositut termit: Mitä käyttäjät hakevat?
    • Sivut: Mitkä sivustosi sivut esiintyvät eniten hauissa?

Miksi Tilastot-sivun tiedot eivät vastaa Analyticsin Sivustohaku-tietoja?

Google-täsmähaun Tilastot-sivun tiedot voivat erota muissa työkaluissa, kuten Google Analyticsissa, näkyvistä tiedoista. Mahdollisia syitä ovat seuraavat:

• Google-täsmähaku/Google-sivustohaku palauttaa 20 tulosta kerrallaan. Kun käyttäjä tekee haun [pizza] ja klikkaa tulosten toista sivua esimerkiksi nähdäkseen tulokset 21–40, Google-täsmähaku laskee toisen haun sanalla [pizza]. Google Analytics laskee vain erilliset haut käyttökertaa kohden, joten tässä tapauksessa se laskee vain yhden haun. Vastaavasti jos käyttäjä hakee sanaa [pizza] kahdesti saman käyttökerran aikana, Google-täsmähaku laskee ne erillisinä hakuina.

• Google Analytics seuraa liikennettä vain käyttäjiltä, joilla on JavaScript käytössä selaimessa.

• Google Analytics seuraa vain niiden sivujen liikennettä, joilla on käytössä oikein määritetty Analyticsin JavaScript-koodi. Jos sivuston sivuilla ei ole kyseistä koodia, Analytics ei seuraa niiden liikennettä. Vaikka sivulta puuttuisi Analytics-koodi, sillä tehdyt haut lasketaan kuitenkin Täsmähakukoneen tilastoihin. Täsmähaun Tilastot-sivu sisältää myös hakukoneen etusivulla tehdyt haut, jotka puuttuvat Google Analyticsin tilastoista.

• Kun lisäät sivustoosi Google Analytics -seurantakoodin, Analytics seuraa käyttöä koodin lisäämisen jälkeiseltä ajalta. Google-täsmähaun Tilastot-sivulla näytetään hakujen kokonaismäärä hakukoneen luomisesta asti.

• Google Analytics ei seuraa hakuja, joiden lähde on sivustossasi mahdollisesti suoritettava automaattinen komentosarja.