Statistikker i forhold til Site Search Analytics-rapporter

Du kan både bruge tilpasset søgning og Google Analytics til at hente data til din søgemaskine. Data i tilpasset søgning må dog ikke matche data i Google Analytics (se nedenfor). Det anbefales, at du bruger siden Statistik i Google tilpasset søgning til at få det nøjagtige antal søgninger, der er udført ved hjælp af søgemaskinen. Brug Google Analytics-data til at forstå brugeradfærden og spore søgekvaliteten.

Du kan få detaljerede oplysninger om din søgemaskine på to måder.

• Fanen Statistik på siden Statistik og logge viser populære forespørgsler for din tilpassede søgemaskine. Du kan få vist disse oplysninger efter dag, uge, måned eller år – endda hele søgemaskinens levetid. Siden Statistik viser nøjagtige data om søgeanvendelse og det antal søgninger, der er udført i alt.

Hvis du vil have vist populære forespørgsler på dit website (f.eks. for at hjælpe søgere med at finde populære sider), skal du kopiere koden på siden Populære webforespørgsler og indsætte den på dine sider.

• Site Search-rapporter i Google Analytics indeholder data og målinger på, hvordan personer bruger dit website. Hvis du allerede har en Google Analytics-konto (ved hjælp af samme Google-konto, som du bruger til din søgemaskine), anbefales det, at du konfigurerer disse rapporter direkte fra kontrolpanelet i Tilpasset søgning. Site Search-rapporter indeholder følgende data:
    • Søgeanvendelse: Hvad søgte brugerne efter på dit website? Justerede de deres søgninger? Hvad gjorde de efter søgning?
    • Populære ord: Hvad søgte de efter?
    • Sider: Hvilke sider på dit website er der blevet søgt mest på?

Hvorfor stemmer statistikdataene ikke overens med Site Search-dataene i Analytics?

Statistikdataene i Google tilpasset søgning kan være forskellige fra de data, der vises i andre værktøjer, f.eks. Google Analytics. Årsagerne til dette kan være:

• Google Tilpasset søgning/Google Site Search returnerer 20 resultater ad gangen. Hvis en bruger søger efter [pizza] og derefter klikker på side to af resultaterne (f.eks. for at se resultaterne 21-40), betragter Google Tilpasset søgning det pågældende klik for at være endnu en søgning efter ordet [pizza]. Google Analytics betragter kun entydige søgninger pr. besøg og tæller begge som en enkelt søgning. Hvis en bruger søger efter [pizza] to gange i løbet af et besøg, tæller Google Tilpasset søgning disse som forskellige søgninger.

• Google Analytics sporer kun trafik fra de brugere, der har aktiveret JavaScript i deres browser.

• Google Analytics sporer kun besøg til sider, som inkluderer korrekt konfigureret JavaScript-kode til Analytics. Hvis siderne på websitet ikke har koden, sporer Analytics ikke besøgene på disse sider. Søgninger fra de sider, der ikke indeholder Analytics-kode, spores fortsat i statistikkerne i Tilpasset søgemaskine. Siden Statistik i Tilpasset søgning sporer også de søgninger, der er foretaget på søgemaskinens startside, hvilket Google Analytics ikke gør.

• Når du har føjet din Google Analytics-sporingskode til dit website, sporer Analytics anvendelsen fra det tidspunkt, hvor koden blev tilføjet. Siden Statistik i Google Tilpasset søgning viser det samlede antal søgninger, siden søgemaskinen blev oprettet.

• Google Analytics sporer ingen søgninger, der kommer fra automatiserede scripts, som du måske kører på dit website.