Sortering av resultater

Når du aktiverer sortering av søkeresultater, får du automatisk sortere resultater etter dato og relevans i Tilpasset søk. Hvis du bruker koding med PageMaps, metatagereller rikt kodeutdrag for å lage strukturert data på sidene dine, kan du aktivere sortering etter andre egenskaper i koden din også.

Hvis innholdet ditt for eksempel er kodet med rike kodeutdrag av typen Anmeldelser, kan du aktivere sortering etter vurdering (antall stjerner) eller andre tallverdier. Hvis innholdet ditt har en PageMap som identifiserer en publikasjon, kan du sortere resultater etter publiseringsdato.

Slik aktiverer du sortering av søkeresultater:

1. Klikk på Søkefunksjoner, og klikk deretter på Avansert-kategorien i kontrollpanelet.
  2. Velg avmerkingsruten for aktivering av resultatsortering i Søkeinnstillinger nederst på siden.

Tilpasset Søk aktiverer som standard sortering av resultater etter relevans og etter dato. Hvis dette er alt du vil gjøre, klikker du på Lagre endringer.

3. (Valgfritt) Slik legger du til en egendefinert sorteringsnøkkel:
    1. Klikk på Legg til nøkkel.
    2. Skriv inn egenskapen du ønsker å sortere etter i Nøkkeletikett-feltet. Dette bør samsvare nøyaktig med DataObject-navn (PageMaps) eller egenskap (rikt kodeutdrag) brukt til innholdet ditt. (For å se nøklene som finnes bruk  testredskapet for rikt kodeutdrag.)
    3. Skriv nøkkelnavnet du vil vise på søkeresultatsiden inn i Nøkkel-feltet. Brukere klikker på dette navnet for å sortere resultater.
    4. Klikk på OK.
  4. Klikk på Lagre endringer.