Getting started with Programmable Search Engine

Wat is Programmeerbare zoekmachine?

Met Programmeerbare zoekmachine kun je een zoekmachine op je website zetten, zodat bezoekers de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Omdat Programmeerbare zoekmachine is gebaseerd op de zoektechnologie van Google, kun je erop rekenen dat je gebruikers relevante resultaten van hoge kwaliteit vinden. Je kunt veel aanpassen aan je zoekmachine, waaronder:

• Het zoekvak en de zoekresultatenpagina het uiterlijk van je site geven
  • Zoekfuncties (zoals verfijningen, automatisch aanvullen en promoties) gebruiken om de zoekfunctionaliteit voor gebruikers te verbeteren
  • Het gedrag van je gebruikers begrijpen door je zoekmachine te koppelen aan Google Analytics
  • Geld verdienen aan je zoekmachine met Google AdSense

Wat is het verschil tussen Programmeerbare zoekmachine en Google Zoeken?

Je kunt instellen dat je engine voor Aangepast zoeken het hele internet doorzoekt, net als een normale zoekopdracht op Google.nl. Maar er zijn een paar verschillen. Je engine voor Google Aangepast zoeken:

• Geeft je resultaten voorrang boven andere resultaten van internet.
  • Bevat bepaalde functies van Google Zoeken niet, zoals gepersonaliseerde resultaten.
  • Kan een subset van resultaten uit de Google-index bevatten, als je meer dan tien sites opneemt.