Een zoekmachine maken

Als u een geheel nieuwe aangepaste zoekmachine wilt maken, hoeft u maar een naam op te geven en enkele sites op te nemen die u wilt doorzoeken.

Een nieuwe zoekmachine maken:

1. Klik op de startpagina van Google Aangepast zoeken op Nieuwe zoekmachine.
  2. Typ in het vak Sites om te doorzoeken de sites die u wilt opnemen. U kunt elke gewenste site opnemen, ook sites waarvan u niet de eigenaar bent. U kunt site-URL's of pagina-URL's opnemen of u kunt URL-patronen gebruiken.
  3. Typ een naam voor uw zoekmachine. Deze naam is alleen bedoeld voor uzelf en is niet zichtbaar voor gebruikers.
  4. Klik op Maken.
  5. Kopieer de code die op de volgende pagina wordt weergegeven, en plak deze in uw site op de plaats waar u de engine voor Google Aangepast zoeken wilt weergeven.