PageMaps

PageMaps er et struktureret dataformat, som Google har oprettet for at gøre det muligt for udviklere af websites at integrere data og noter på deres websider. De strukturerede data er ikke synlige for dine brugere og påvirker ikke visningen af dit website i resultaterne i Google Websøgning, men Tilpasset søgning kan genkende og bruge dem til at tilføje elementer som f.eks. handlinger eller tilpassede attributter på søgeresultatsiderne.

Her er et eksempel på et udvidet uddrag, der indeholder to handlinger ("Download" og "Fuldsidevisning"):

Et udvidet uddrag fra Google Tilpasset søgning med to handlinger

Du kan sende PageMaps på tre måder. Du kan:

• Føje PageMap-data direkte til din HTML-side. Google registrerer PageMap-oplysninger, når dit website crawles.
  • Føje PageMap-data til et sitemap og sende det pågældende sitemap til indeksering via Search Console. Det er en god idé, hvis du ikke ønsker, at PageMap skal afsløres i HTML-kildekoden på din side.
  • Bruge opmærkning af udvidede uddrag eller metatags til at føje strukturerede data direkte til din HTML-side. Tilpasset søgning konverterer disse data til PageMaps, når dit website crawles og indekseres.
Du kan se, hvilke PageMap-data Google kan udlede fra din side, ved hjælp af værktøjet til test af udvidede uddrag.

PageMap-elementer

Hvert element (f.eks. en handling), som du vil føje til et uddrag, er et DataObject. Hvert DataObject-element indeholder et antal attributter, f.eks. en etiket eller en webadresse, som du kan tilpasse efter behov.

Genkendte DataObject-elementer

Du kan oprette en hvilken som helst type DataObject, men Google Tilpasset søgning genkender de DataObject-elementer, du finder i følgende tabel, og gengiver dem i søgeresultaterne:

DataObject Påkrævede attributter
thumbnail src, height, width
action label, url, class
publication author, date, category
Føj PageMap-data direkte til din HTML-side

Hvis du vil oprette et PageMap, skal du føje en kodeblok til din HTML-side på følgende måde:

<!--

<DataObject type="action">
      <Attribute name="label" value="Download"/>
      <Attribute name="url" value="http://www.scribd.com/document_downloads/20258723?extension=pdf"/>
      <Attribute name="class" value="download"/>
    </DataObject>

<DataObject type="action">
      <Attribute name="label" value="Fullscreen View"/>
      <Attribute name="url" value="http://d1.scribdassets.com/ScribdViewer.swf?document_id=20258723&access_key=key-27lwdyi9z21ithon73g3&version=1&viewMode=fullscreen"/>
      <Attribute name="class" value="fullscreen"/>
    </DataObject>
  </PageMap>
-->

Sørg for at sætte dit PageMap ind mellem taggene <!-- og -->.

Føj PageMap-data til et sitemap

Hvis du ikke vil medtage PageMap-data i HTML-koden på dine sider, kan du føje PageMap-data til et sitemap og sende det pågældende sitemap til indeksering via Search Console.

Her er et eksempel på et sitemap, der indeholder PageMap-oplysninger for to webadresser: http://www.eksempel.dk/foo og http://www.eksempel.dk/bar.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9"
       xmlns:content="http://www.google.com/schemas/sitemap-content/1.0">
 <url>
   <loc>http://www.eksempel.dk/foo</loc>
   <PageMap xmlns="http://www.google.com/schemas/sitemap-pagemap/1.0">
     <DataObject type="document" id="hibachi">
       <Attribute name="name">Dragon</Attribute>
       <Attribute name="review">3.5</Attribute>
     </DataObject>
   </PageMap>
 </url>
 <url>
   <loc>http://www.eksempel.dk/bar</loc>
   <PageMap xmlns="http://www.google.com/schemas/sitemap-pagemap/1.0">
     <DataObject type="document" id="biggreenegg">
       <Attribute name="name">Ribs</Attribute>
       <Attribute name="review">4.0</Attribute>
     </DataObject>
   </PageMap>
 </url>
</urlset>

Definitioner af PageMap-tags

Følgende tabel skitserer kravene til tilføjelse af PageMap-data i et sitemap. Se, hvordan du opretter sitemaps, bl.a. grundlæggende tagdefinitioner, på siden Administrer dit sitemap.

Tag Påkrævet? Beskrivelse
PageMap Ja Medtager alle PageMap-oplysninger for den relevante webadresse.
DataObject Ja Medtager alle oplysninger om et enkelt element, f.eks. en handling, som skal vises i resultatet for Tilpasset søgning.
Attribute Ja Alle DataObject-elementer indeholder en eller flere attributter.

Hvis du er udvikler, kan du udnytte den fleksibilitet, som PageMaps giver, ved at føje ekstra funktionalitet til dine søgeresultater. Få flere oplysninger .