Avancerade sökresultat

Ju mer information sökresultatutdraget innehåller, desto enklare är det för användarna att se om en sida är relevant för sökningen. Med avancerade utdrag kan webbansvariga med webbplatser som innehåller strukturerat material – t.ex. recensionswebbplatser eller företagskataloger – använda etiketter så att det står klart att varje märkt textstycke representerar en viss typ av information, t.ex. en restaurangs namn, en adress eller en recension.

Denna information påverkar inte sidornas utseende, men när vi söker igenom webbplatser känner vi igen märkelement för följande typer av information: recensioner, personprofiler, produkter, recept, musik och evenemang. (Dessutom kan utvecklare använda sina egna anpassade datamärkningar ).

ASM använder denna information för att skapa avancerade sökresultatutdrag som förbättrar sökningen för användarna.

Här är ett exempel på ett receptutdrag som innehåller recensionsinformation. (Ta en titt på några exempel på vår testwebbplats. )

Utdrag från Anpassad sökning för ett recept med recensionsinformation

Du kan förbättra sökresultatet på två olika sätt. Du kan använda endera av dem eller båda – välj det alternativ som fungerar bäst för ditt material.

• Använd metataggar till att identifiera viktig information i dokumenten..
  • Använd märkning av avancerade utdrag direkt i HTML-koden. Med det här alternativet fungerar de avancerade utdragen även i Googles webbsökning.
  • Lägg till PageMap-data på HTML-sidan. Med det här alternativet kan du lägga till åtgärder (t.ex. en hämtningslänk) eller anpassade attribut i utdraget.