Accounttypen in Comparison Shopping Service Center

U kunt verschillende accounttypen bekijken in Comparison Shopping Service (CSS) Center, waaronder CSS-groepen, CSS-domeinen en Merchant Center-accounts. Het is belangrijk dat u begrijpt hoe elke entiteit werkt om CSS Center optimaal te kunnen gebruiken.

CSS-groepen en CSS-domeinen

Het hoogste niveau voor CSS-accounts is de CSS-groep. Eén CSS-groep (bijvoorbeeld 'SuperCSS') kan meerdere gelinkte CSS-domeinen (bijvoorbeeld 'SuperCSS.fr' en 'SuperCSS.it') groeperen, of kan slechts één CSS-domein bevatten. Een CSS-domein is een entiteit die overeenkomt met een afzonderlijk domein (bijvoorbeeld 'SuperCSS.fr') en waarmee u Shopping-advertenties bij Google kunt plaatsen in landen met het CSS-programma. Elk CSS-domein moet tot 1 CSS-groep behoren en kan aan meerdere Merchant Center-accounts zijn gekoppeld.

CSS-groepen en CSS-domeinen

Typen Merchant Center-accounts

Aan elk CSS-domein kunnen de volgende typen Merchant Center-accounts zijn gekoppeld:

• Primair CSS-MCA (verplicht voor elk CSS-domein): dit is het belangrijkste multi-client account (MCA) van de CSS. Vanuit dit account kan een CSS subaccounts maken voor elke vertegenwoordigde verkoper. Vervolgens kunnen bestellingen naar deze accounts worden geüpload. Dit MCA wordt gemaakt wanneer u zich als CSS registreert op Google.
  • Marktplaats-MCA (optioneel voor elk CSS-domein): een CSS kan werken met marktplaats-MCA's en bijbehorende subaccounts.
  • Ander MCA (optioneel voor elk CSS-domein): een CSS kan ook werken met MCA's van verkopers.
  • Zelfstandige accounts (optioneel voor elk CSS-domein): een CSS kan ook werken met zelfstandige verkopersaccounts die geen deel uitmaken van een MCA.